Pourquoi Tomcare? Plateforme de commande Blog Contact WEBSHOP M'INSCRIRE

Onze top 7 COVID-19 beschermingsproducten

Tijdens de COVID-19 pandemie hebben we allemaal van dichtbij kunnen beleven hoe snel en drastisch onze maatschappij verandert. Vorige maand sprokkelden we nog massaal toiletpapier. Vandaag gaat iedereen op zoek naar COVID-19 beschermingsmaterialen.

Je doet er dan ook goed aan om jezelf goed voor te bereiden. Enkele producten zijn erg interessant om jezelf, je gezin en anderen te beschermen tegen een besmetting.

Chirurgische mondmaskers

Chirurgische mondmaskers staan op nummer 1 wanneer het over beschermingsmaterialen gaat. De mondmaskers type IIR beschikken over het hoogste filterpercentage en ze laten geen vocht of spatten door.

Een chirurgisch mondmasker is efficiënt in dagelijks gebruik en het beschermt vrij goed tegen de overdracht van infecties. Deze mondmaskers zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Je vervangt ze dan ook best nadat je ze hebt gedragen.

KN95 of FFP2 mondmaskers

KN95 maskers of FFP2 mondmaskers bieden een zeer goede bescherming tegen microscopische aanvallen van buitenaf. Dit type mondmaskers houdt effectief méér dan 94% partikels tegen die groter zijn dan 0,6 μm. Behalve in de gezondheidszorg, worden deze maskers ook gebruikt als bescherming tegen fijn stof en chemicaliën.

KN95 of FFP2 mondmaskers zijn ontworpen voor een betere bescherming tegen microscopische deeltjes dan de chirurgische mondmaskers. Ze worden veelal gebruikt door mensen die in contact komen met zieke patiënten. De FFP2 mondmaskers zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Je kunt ze dus best vervangen na gebruik.

Beschermende handschoenen

Handschoenen worden overal in ons land, en de rest van de wereld, aangewend als beschermingsmiddel tegen COVID-19. Bij het gebruik van handschoenen is het aangewezen dat je nog steeds extra oplettend en voorzichtig blijft.

Een goede keuze voor beschermende handschoenen zijn de Soft Touch onderzoekshandschoenen. Deze latexvrije handschoenen zijn niet steriel en worden gebruikt door verplegend personeel om zichzelf te beschermen. Ze zijn ontworpen voor een eenmalig gebruik en je werpt ze best weg na gebruik. Deze nitril handschoenen bieden de beste bescherming voor de drager.

Voorhoofdthermometers

Wil je een thermometer aanschaffen om je lichaamstemperatuur en die van je naasten regelmatig te testen? Dan kies je best voor een infrarood voorhoofdthermometer.

Bij het gebruik van dit type thermometer kun je de lichaamstemperatuur van een persoon meten door het toestel op zo’n 5 cm van het voorhoofd te houden. Dat je geen huidcontact hoeft te maken tijdens het nemen van de temperatuur, is een groot voordeel.

Ontsmetting van handen en oppervlakken

Behalve het feit dat we veel vaker onze handen wassen, ontsmetten we deze ook meerdere keren per dag. Chloorhexidine 2% heeft een alcoholpercentage van 70% en is dus erg efficiënt in het doden van ongewenste organismen zoals virussen en bacteriën.

Dit product kan bovendien ook gebruikt worden om oppervlakken te ontsmetten. Je kunt het dus ook inschakelen voor de ontsmetting van deurklinken of andere oppervlakken waar mensen vaak aan vastgrijpen.

Het veelvuldig wassen en ontsmetten van je handen kan leiden tot droge huid. Lees dus zeker ook even deze tips om je handen te beschermen tegen uitdrogen!

Beschermend pak of overall

Met een waterafstotend beschermpak kan je efficiënt jezelf en je kledij beschermen tegen spatten en druppels. Deze beschermpakken zijn ontworpen met SMS materie, welke enorm goed beschermt tegen vocht, chemicaliën en bacteriën.

De SMS materie bestaat uit een combinatie van Spunbond en Meltblown weefsel, dat over uitstekende beschermende kwaliteiten beschikt.

Bescherm je gezicht tegen spatten

Een persoonlijk spatscherm is een ideale manier om jezelf te beschermen tegen een hoestende of niezende klant of patiënt. Met een elastiek klem je het spatscherm rondom je kruin. Het spatscherm is verstelbaar zodat het precies past voor je gezicht.

Het plastic spatscherm kan na gebruik volledig ontsmet worden met alcohol.

Ander beschermingsmateriaal tegen COVID-19

Dit zijn de interessantste beschermingsmaterialen die je best in huis haalt om jezelf en anderen te beschermen. Afhankelijk van je thuissituatie of werksituatie is de nood soms hoger om kwalitatieve bescherming te gebruiken.

Zorg er voor dat je steeds de veiligheidsvoorschriften in acht neemt. Laat ook je aandacht niet verslappen omdat je bent ‘beschermd’. Deze beschermingsmaterialen verliezen hun waarde wanneer er niet doordacht mee omgesprongen wordt!

Ben je op zoek naar andere producten om aan te wenden tijdens deze COVID-19 crisis? Blader gerust verder doorheen ons aanbod aan mondmaskers, ontsmettingsmiddelen en andere producten.

Gepost op mai 11, 2020

RAPIDEMENT ET DISCRÈTEMENT

LIVRAISON

COMMANDER PAR TÉLÉPHONE?

+32 (0) 53 39 38 97

QUALITÉ

AU MEILLEUR PRIX

LIVRAISON GRATUITE

BELGIQUE: Depuis €40.00
LES PAYS-BAS: Depuis €60.00