bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

5 dingen die je moet weten over roos

1) Wat is roos?

Je kent het misschien zelf maar al te goed: een jeukende hoofdhuid en witte schilfertjes in je haar. De symptomen van roos zijn niet gevaarlijk, maar wel vervelend.

Roos is een huidaandoening waarbij de hoofdhuid te veel huidcellen aanmaakt. Normaal duurt het drie weken voor de huid zich vervangt, maar bij roos gaat dit tweemaal zo snel. Een gewone hoofdhuid verliest iedere dag zo'n 487.000 dode huidcellen per vierkante cm, maar bij mensen met roos kan dat oplopen tot 800.000 cellen per vierkante centimeter. Tegelijk gaan de talgklieren op de hoofdhuid meer produceren, waardoor de dode huidcellen samenklitten en vlokjes vormen.

2) Waardoor wordt roos veroorzaakt?

Roos wordt komt voort uit een verstoorde pH-balans van de huid, die dan weer veroorzaakt kan zijn door hormonen, stress, extreme weersomstandigheden, schadelijke haarproducten, ...

3) Wie krijgt roos?

Heb jij roos? Dan ben je niet alleen: ongeveer de helft van alle mensen heeft er weleens last van. Het lijkt soms alsof mannen er meer door geplaagd worden, maar dat is niet zo. Bij kort haar is het gewoon meer zichtbaar. Er zijn ook geen verschillen op basis van haarkleur.

De meeste mensen krijgen voor het eerst roos in hun tienerjaren en hebben er in die periode ook het meeste last van. Vaak neemt het af naarmate men ouder wordt.

4) Wat zijn de gevolgen van roos?

Roos is vooral vervelend, maar het kan ook tot haaruitval leiden, als het lang niet behandeld wordt. Dat komt doordat de haarzakjes constant ontstoken zijn.

5) Hoe behandel je roos?

De beste manier om roos te behandelen, is met een goede antiroosshampoo. Shampoo heeft immers twee belangrijke functies: de haren reinigen en voeden, maar tegelijk ook de hoofdhuid beschermen om uitdroging en irritaties te voorkomen. Een goede shampoo kan ervoor zorgen dat de natuurlijke zuurtegraad van de hoofdhuid bewaard wordt. Neem een kijkje bij het aanbod van Tomcare.

Gepost op jan 04, 2019

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00