bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

5 tips die de levenskwaliteit van senioren verbeteren

Op genieten staat geen leeftijd. Met een aantal handige tips kan het dagelijks leven van senioren handiger én aangenamer worden. Wij geven er alvast 5.

Hou je huid in ere

De menselijke huid is enorm sterk, maar helaas niet immuun voor veroudering. Om de werking van je huid te ondersteunen en de huid zelf in vorm te houden, is goede huidverzorging belangrijk. Gebruik milde waslotion om je te wassen. En geef je huid extra, maar allerminst overbodige verzorging met een goede bodylotion.

Besteed extra aandacht aan je handen

Is de huid in het algemeen gevoelig aan veroudering, dan geldt dat zeker voor de huid van je handen. Daar krijgt de huid het ook hard te verduren door contact met allerlei materialen, stoffen en externe omstandigheden. Geregeld een extra hydraterende handcrème gebruiken is voor iedereen een must, maar zeker ook voor senioren.

Geef bacteriën en virussen geen kans

Ziektekiemen kunnen je plezier aardig vergallen. Senioren zijn doorgaans meer gevoelig voor bepaalde besmettingen en dus is extra aandacht aan preventie geen overbodige luxe. Door je handen geregeld te ontsmetten met een desinfecterende gel kan je heel wat onheil voorkomen.

Neem je medicatie stipt

Veel senioren moeten medicatie nemen om kleine en grotere kwalen te behandelen. Stipt die medicatie innemen is vaak cruciaal. Met een handige pillendoos is dat een pak gemakkelijker. Geen briefjes aan de muur, maar een overzichtelijk doosje dat je bovendien overal kan meenemen.

Verzorg je haren

Een mooie grijze of witte haardos moet je verzorgen. Maar ook wie wat minder haar heeft, mag het niet verwaarlozen. Een goede shampoo beschermt en reinigt de hoofdhuid en de haren. Bovendien kan kwalitatieve anti-roosshampoo erg doeltreffend zijn tegen pelletjes.

Interesse in ons aanbod aan medisch- en verzorgingsmateriaal? Contacteer ons gerust.

Gepost op jun 05, 2018

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00