bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

9 tips voor een zachte huid

Een zachte huid: we dromen er allemaal van. Soms lijkt het alsof sommigen een betere huid gekregen hebben van Moeder Natuur dan anderen. Toch kan iedereen een zachtere huid krijgen met de juiste verzorgingsproducten en door te letten op de kleine dingen. Pas deze 9 tips toe en zie in korte tijd grote resultaten.

1. Hydrateren

De huid hydrateren is enorm belangrijk voor de algemene verzorging van de huid. Onze huid verliest continu vocht. Regelmatig de juiste moisturizer gebruiken maakt een groot verschil. Via Tomcare koop je bodylotion die je tijdens en na het douchen gebruikt. Maak hier een gewoonte van en je zal versteld staan van het verschil.

2. Gebruik geen zeep

Het lijkt tegenstrijdig maar je gebruikt beter niet te vaak zeep. Teveel zeep gebruiken is een belangrijke oorzaak van een droge huid bij veel mensen.

Je vermijdt ook beter producten met conserveringsmiddelen zoals parabenen. Deze ingrediënten doden de bacteriën op de huid. Ze maken daarbij geen onderscheid tussen goede en slechte bacteriën. Het uitschakelen van de goede bacteriën maakt de huid kwetsbaar. Daarnaast bestaat de kans dat je allergisch bent voor parabenen.

Bij het wassen is een milde waslotion beter. Een lotion houdt de natuurlijke hydratatie van de huid in stand. Douche olie is een alternatief voor mensen met een gevoelige huid.

3. Te veel douchen schaadt

Veel mensen douchen dagelijks en tijdens de zomer soms zelfs tweemaal per dag. Deze veel gemaakte fout droogt de huid echter uit. Voor mensen met een gevoelige huid raden we aan om elke twee dagen te douchen. Bij voorkeur hou je de douche daarnaast kort en zet je de temperatuur beter niet hoger dan 37 graden.

4. Een koude douche

Een koude douche is allicht niet iets waar je naar uitkijkt. Toch verstevigt dit de huid door de doorbloeding te stimuleren. Een koude douche zorgt er ook voor dat je niet te lang onder de douche blijft staan.

5. Zacht afdrogen

Gebruik voor het afdrogen een zachte sterk absorberende handdoek. Hierbij is het beter om de huid droog te deppen in plaats van te wrijven.

6. Scrubben

Het is belangrijk om je huid regelmatig te reinigen. Dit doe je door een keer per week te scrubben. Wie een gevoelige huid heeft beperkt zich beter tot één keer elke twee weken. Scrubben doe je niet op gevoelige delen van het lichaam. Denk hierbij aan de genitaliën of de tepels.

7. Gezond leven

Een gezonde huid begint van binnenuit. Een gezonde levensstijl met evenwichtige voeding en voldoende beweging vertaalt zich in een mooie zachte huid. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende gezonde vetten eet. Deze gezonde vetten vind je bijvoorbeeld terug in noten, (vette) vis en olijfolie. Avocado’s zijn een andere bekende bron van gezonde vetten.

Matig in ieder geval de consumptie van alcohol en koffie. Roken is nog een boosdoener die schadelijk is voor de huid.

8. Handen af

Voor je gelaat geldt dat je er beter helemaal afblijft met je handen. Jouw handen verspreiden bacteriën en stimuleren zo onzuiverheden. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld sneller puistjes of verstopte poriën

9. Beschermende crème

Een dagcrème doet wonderen. Onze huid beschermd ons de hele dag tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Niet in het minst de zon is een boosdoener voor onze huid. Het minste dat je kan doen is jouw huid een handje helpen.

Voor mensen die last hebben van incontinentie zijn deze 9 tips extra belangrijk. Hou deze tips in acht om irritaties van de huid tot een minimum te beperken.

Gepost op nov 14, 2019

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00