bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Dag van de Zorg

Het wordt stilaan een traditie: de derde zondag van maart zetten Vlaamse zorginstellingen de deuren open voor de Dag van de Zorg. Dit jaar wordt die georganiseerd op zondag 17 maart. De Dag is de finale van de Week van de Zorg waarin de sector haar noden, ontwikkelingen en diversiteit toont aan het grote publiek.

Opendeur voor zorg, welzijn en de witte economie

De zorg- en welzijnssector is een van de grootste en sterkst groeiende sectoren in Vlaanderen. Onze bevolking vergrijst en de vraag naar zorg wordt dag na dag groter. Maar ook het aanbod aan kinderdagverblijven, diensten voor personen met een handicap en andere zorgverstrekkende instellingen stijgt. De zorgsector evolueert en tijdens de Dag van de Zorg op 17 maart 2019 kan je dat zelf ervaren.

Zo’n 230 zorginstellingen openen die dag hun deuren voor het grote publiek. Je krijgt er een blik achter de schermen en ervaart hoe de zorgsector zich elke dag opnieuw inzet voor ons welzijn.

Ook bij Tomcare staan zorg en welzijn centraal. Wij zetten ons elke dag in om het met onze producten voor jou comfortabeler en draaglijker te maken. Tomcare steunt de Dag van de Zorg dan ook voor 100%.

De week van ons brein

De Dag van de Zorg is de afsluiter van een ganse Week van de Zorg. Die week kan je in heel Vlaanderen deelnemen aan activiteiten, workshops en seminaries die allemaal draaien rond Ons Brein. Elke dag krijgt een andere focus. Zo wordt er gewerkt rond het effect van sport op je brein, rond de ontwikkeling van een kinderbrein, rond het herkennen en voorkomen van beroertes en worden er Breincafés georganiseerd waar thema’s als depressie en dementie op het menu staan.

Het uitgebreide programma van de Week van de Zorg vind je in het gratis magazine InMotion dat helemaal aan het thema werd gewijd.

Jobs, jobs, jobs…

De sector van de zorg is niet enkel een van de grootste sectoren in Vlaanderen, het is ook een sector met een brede waaier aan carrièrekansen. De vraag naar zorg stijgt, dus ook de vraag naar zorgverleners wordt steeds groter. Ziekenhuizen, kinderdagverblijven, woonzorgcentra, ze hebben het alsmaar moeilijker om medewerkers te vinden.

Tijdens de Dag van de Zorg is iedereen welkom om achter de schermen mee te kijken naar wat deze warme sector als werkgever te bieden heeft. De zorginstellingen zullen hun vacatures graag met je delen. Ook bij de Vlaamse Overheid vind je een schat aan informatie over werken in de zorg.

De Dag van de Zorg, zondag 17 maart 2019 op meer dan 230 locaties in Vlaanderen.

Meer weten over Tomcare en ons aanbod? Neem contact op voor meer info.

Gepost op mrt 12, 2019

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00