bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Echte verhalen: tijdelijk urineverlies na zwangerschap

Een prachtbaby, maar een kapotte blaas

Toen ik voor het eerst besefte dat ik misschien wel zwanger kon zijn, had ik nooit gedacht aan wat er na de bevalling zou komen. Het enige waar ik kon aan denken was “ik moet nu een zwangerschapstest gaan kopen”. Zo gezegd, zo gedaan. Een paar uur later deed ik een plasje op een stokje en enkele minuten later verscheen een plusje. Nooit gedacht dat die ene toiletbeurt het begin was van vele toiletbeurten, zowel tijdens als na mijn zwangerschap.

Incontinentie na de zwangerschap

Google werd mijn beste vriend. Alhoewel, vriend zou ik hem nu niet noemen. Hij had me nooit veel goeds te vertellen. Incontinentie na de zwangerschap was zijn diagnose. Fantastisch, dacht ik bij mezelf, dit gaat nooit over. Na een serieuze huilbui (het kunnen er ook meerdere geweest zijn, ik herinner me het niet meer zo goed. Zwangerschapsgeheugenverlies, of kan dat niet meer na de bevalling?) dacht ik whatever, ik geef het nog een week en dan zie ik wel verder. Maar die week was vliegensvlug gepasseerd. Slaaptekort kwam er ook nog eens bij, want borstvoeding geven mag wel goed zijn voor je baby, voor de wallen onder je ogen is het allesbehalve een goede zaak. De eerste weken kwam ik de deur niet uit. Ik vertelde mensen dat het gemakkelijker was om thuis te blijven met de baby, maar eigenlijk was ik bang om meer dan 30 meter van het toilet verwijderd te zijn. Want Google had het misschien toch bij het rechte eind. Op fora was er één gouden raad: breng een bezoek aan je dokter en praat erover. Durf erover praten. Ik raapte dus maar al mijn moed bijeen en maakte een afspraak bij mijn huisarts.

Verzwakte bekkenbodemspieren

Die bevestigde wat ik al wist: mijn bekkenbodemspieren waren verzwakt door de bevalling. Ik had eigenlijk onmiddellijk na die meest pijnlijke uren van mijn leven moeten beginnen met oefeningen. Maar dat is wel het laatste waar je aan denkt. Je prachtige baby is prioriteit nummer 1! Mijn dokter stelde me dan ook voor om kinesitherapie te volgen. Via bekkenbodemkinesitherapie zou ik leren hoe ik die spieren terug kan versterken. En ondertussen zou ze mij uit de nood helpen met incontinentiemateriaal. Oh nee, geen pampers dacht ik. Daar zie ik er al genoeg van bij mijn baby. De paniek was voor niets nodig, want het bleek om enkele inlegkruisjes te gaan. Perfect dacht ik, dat kan ik wel aan. Ik ben tenslotte een vrouw die elke maand ofwel tampons ofwel maandverbanden gebruikt. Een paar dagen later was ik present op mijn eerste afspraak bij de kine. Een supervriendelijke vrouw, die al meerdere nieuwe mama’s in mijn situatie geholpen had. Als een flinke leerling, oefende ik elke dag thuis. Nu zijn we 6 maanden verder en mocht ik de inlegkruisjes gedag zeggen. Het urinverlies is weg, dus ik kan weer zonder zorgen mijn baby opheffen én terug lachen.

Gepost op jul 06, 2017

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00