bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Geniet van financiële ondersteuning voor mantelzorg

Krijg jij mantelzorg? Of ben je zelf een mantelzorger? Onderzoek dan zeker of je recht hebt op een premie of andere financiële ondersteuning. Wij zetten de mogelijkheden op een rij.

Tijdskrediet

Wil je een tijd voor iemand zorgen? Dan is tijdskrediet misschien wel een ideale oplossing. Je kan een tijd stoppen met werken en je krijgt een financiële vergoeding in plaats van jouw loon. Sinds 1 april van dit jaar kan je enkel tijdskrediet met motief nemen. Onder meer palliatieve zorg, zorg voor een zwaar ziek familielid of voor een gehandicapt kind komen in aanmerking. Je kan ook een bijkomende aanmoedigingspremie aanvragen bovenop het tijdskrediet.

Zorgkrediet

Werk je in de openbare sector, dan geldt er een andere regeling. In dat geval kan je als mantelzorger gebruik maken van het Vlaams zorgkrediet voor de openbare sector.

Thematische verloven

Naast tijdskrediet bestaan er ook nog thematische verloven. Ze staan er helemaal los van en hebben soepelere toelatingsvoorwaarden. De maximumduur is korter, maar ze geven recht op een hogere uitkering. De drie thematische verloven zijn het ouderschapsverlof, het verlof voor medische bijstand en het palliatief verlof.

Vlaamse zorgverzekering

Ook als ontvanger van mantelzorg kan je van een financiële ondersteuning van 130 euro per maand genieten. De Vlaamse zorgverzekering is een maandelijkse tegemoetkoming voor niet-medische kosten voor zwaar zorgbehoevenden. Het bedrag is vrij te besteden.

Basisondersteuningsbudget voor personen met een handicap

Personen met een handicap kunnen rekenen op een maandelijkse bijdrage van 300 euro. Ook dit basisondersteuningsbudget is vrij te besteden, je moet geen uitgavebewijzen voorleggen.

Tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden

Senioren kunnen tot 571 euro per maand ontvangen. Het exacte bedrag van de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden is afhankelijk van de omvang van de zorg en het inkomen. Het bedrag is vrij te spenderen, je kan zelf de nodige zorg organiseren.

Gemeentelijke mantelzorgpremie

Verschillende steden en gemeenten bieden ook een gemeentelijke mantelzorgpremie aan. Ga zeker na bij jouw gemeente of die zo’n premie uitkeert.

Wil je weten hoe onze verzorgingsproducten mantelzorg kunnen vergemakkelijken? Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Gepost op nov 16, 2017

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00