bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Handen wassen: een goede gewoonte

Regelmatig je handen wassen, daar zijn goede redenen voor. Belangrijk is dat ook kinderen de gewoonte aanleren om regelmatig hun handen te wassen.

Waarom is handen wassen belangrijk?

Met onze handen raken we elke dag heel wat voorwerpen aan. Zo komen ze in contact met allerlei ziektekiemen zoals bacteriën en virussen. Dat gebeurt ook via het contact met andere mensen, bijvoorbeeld bij het handen schudden. Zo verdienen onze handen de bedenkelijke titel als grootste ziekteverspreiders.

Weet jij op welk voorwerp de meeste ziektekiemen zitten? Veel mensen denken misschien aan een toiletbril als grootste broeihaard van virussen en bacteriën. Maar niets is minder waar. Een toetsenbord bevat bijvoorbeeld wel 400 keer meer bacteriën dan een toiletbril. En jouw eigen smartphone of gsm doet het met 100 keer meer bacteriën ook niet al te best.

Wanneer was je best je handen?

Het is belangrijk dat je regelmatig je handen wast. Eigenlijk doe je dat best 6 keer per dag. Wanneer je dat best doet, is vaak een kwestie van gezond verstand. We geven je hier alvast enkele momenten waarop handen wassen aangeraden is

  • Voor het bereiden van eten
  • Na het toiletbezoek
  • Bij zichtbare bevuiling van de handen
  • Na contact met de vuilnisbak
  • Na het schoonmaken
  • Na contact met zieke personen

Daarnaast is het ook een goede gewoonte om standaard je handen te wassen bij aankomst thuis of op het werk.

Wassen met water en zeep is in veel gevallen voldoende, maar gebruik van ontsmettende gel is soms aangeraden. Bijvoorbeeld als je huid gevoelig is voor irritatie of uitdroging. Of wanneer je in contact kwam met stoelgang of bloed. Ook in een ziekenhuis is het gebruik van ontsmettende gel ingeburgerd om verspreiding van ziektekiemen te beperken. Verder kan ontsmettende gel erg nuttig zijn op reis of als je op stap bent en er is geen mogelijkheid om je handen te wassen.

Handen wassen bij kinderen

Veel kinderen zullen uit zichzelf onvoldoende hun handen wassen. Het is dus belangrijk dat je hen goede gewoontes aanleert. Als hun handen zichtbaar bevuild zijn, ligt handen wassen voor de hand. Maar laat hen bijvoorbeeld altijd hun handen wassen voor het eten of na een toiletbezoek. Ook na hoesten, niezen en snuiten is handenwassen geen overbodige luxe. En als kinderen hebben gespeeld in een zandbak, kunnen ze best ook hun handen wassen.

Heb je interesse in onze producten? Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Gepost op aug 24, 2017

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00