bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Hoe ontsnap ik aan de griep?

Vroeg of laat is het elke winter weer zover: dan palmt een griepepidemie het land in. Gelukkig kan je mits wat voorzorgsmaatregelen de kans op griep verkleinen.

Denk aan een vaccin

Een jaarlijks vaccin tegen griep is het meest doeltreffende middel. 100 % zekerheid heb je niet, onder meer omdat niet elk type griepvirus door het vaccin wordt gecoverd. Maar nuttig is het zeker wel. Meer info over het griepvaccin vind je op de site van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Hou er zeker ook rekening mee dat naast griep heel wat andere besmettelijke kwalen de ronde doen. De volgende tips zijn dus ook nuttig als je jezelf laat vaccineren.

Propere handen, daar begint het mee

Handen geven, een winkelkarretje voortduwen, een klink vastnemen,… via jouw handen kom je veelvuldig in contact met potentiële besmettingsbronnen. Geregeld jouw handen wassen is dan ook geen overbodige luxe. Geen mogelijkheid om je handen te wassen? Gebruik dan een ontsmettende gel.

Hou het hygiënisch

Ziektekiemen nestelen zich vaak op voorwerpen die we veel aanraken zoals een toetsenbord, telefoon of klink. Door die regelmatig te reinigen, bijvoorbeeld met desinfecterende doekjes, kan je jezelf, jouw collega’s en/of gezinsleden voor veel onheil behoeden.

Zorg dat je weerbaar bent

Een verzwakt lichaam is extra gevoelig voor een besmetting met griep. Zorg dus goed voor jezelf. Blijf ook in de winter sporten, ook al is het koud en sneller donker. Eet gezond en denk aan de nodige vitamines via onder meer groenten en fruit. En slaap voldoende.

Vermijd contact met je gezicht

Je neus snuiten, in je ogen wrijven, eten in je mond stoppen: raak je met je handen je gezicht aan, dan bestaat het risico dat je jezelf ziek maakt. Op je handen zitten immers vaak de nodige ziektekiemen na contact met besmette handen of voorwerpen. Geregeld je handen wassen is de boodschap. En vermijd intussen contact van je handen met je gezicht.

Toch prijs? Blijf dan thuis

Voel je dat je echt ziek aan het worden bent? Blijf dan thuis. Aan halve kracht gaan werken is niet echt productief. En vooral: zo kan je jouw collega’s ziek maken. Jij zou toch ook liever hebben dat die thuis blijven als ze ziek zijn, niet?

Meer info over onze producten? Contacteer ons gerust.

Gepost op jan 25, 2018

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00