bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Hoe vaak mag ik mijn haar wassen?

Last van vettig haar? Misschien heb je de neiging om het vaak te wassen. En toch zou je dat beter niet doen. Ook bij droog haar is het trouwens aangeraden om je wasbeurten te beperken.

Waarom wordt haar vettig?

De klieren in je hoofdhuid maken talg aan. Die zorgt er voor dat het haar vocht krijgt en dus niet te snel uitdroogt. Ook de hoofdhuid wordt zo beschermd tegen uitdroging. Een talgklier is verbonden met een haarzakje en zorgt er zo voor dat de talg over de hoofdhuid en de haren verspreid raakt. Op zich is dat een goede zaak, want naast bescherming tegen uitdroging, verhoogt talg de weerstand tegen ziektes en schimmels. Het vervelende neveneffect is dus wel dat vettige haar.

Verschillende factoren bepalen hoe snel je last hebt van vettig haar. Op de meeste heb je geen invloed, maar op andere wel:

  • Geslacht
  • Hormoonhuishouding
  • Genetica
  • Leeftijd
  • Voeding

Wat is de beste frequentie voor je wasbeurten?

Heb je geen vettig haar, beperk het aantal wasbeurten dan tot twee à drie keer per week. Heb je wel last van vettige lokken en hoofdhuid, dan kan je wat vaker de shampoo bovenhalen. Maar overdrijf niet. Te veel wassen is geen goed idee omdat je het omgekeerde effect krijgt. De vele wasbeurten drogen de huid uit, waardoor de talgproductie wordt gestimuleerd en het haar dus sneller vettig wordt. Je wasbeurten uitstellen is dus een goed idee.

Heb je droog haar, dan kan je best ook niet te vaak je haar wassen. En heb jij grof of krullend haar? Dan kom je misschien wel toe met één wasbeurt per week. Dun haar daarentegen mag je weer wat vaker wassen.

Welke shampoo kies je best?

Belangrijk is dat je voor een milde shampoo kiest. Het evenwicht van de hoofdhuid is dan beter beschermd, wat de talgproductie onder controle houdt. En zo heb je dus minder snel last van vettig haar.

Interesse in onze verzorgingsproducten? Contacteer ons gerust voor meer info.

Gepost op nov 29, 2017

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00