bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Hoe verzorg je een snijwonde?

Even niet opgelet in de keuken en je snijdt in je vinger: het overkomt de besten. Ook bij doe-het-zelvers gebeurt het wel eens. En zelfs een eenvoudig blad papier kan een snijwonde veroorzaken. Ontdek hier hoe je best een snijwonde kan verzorgen.

Was je handen

Hygiëne is erg belangrijk als je een wonde verzorgt. Beperk het risico op infectie en was eerst je handen.

Stelp de bloeding

Met een steriel kompres kan je de wonde dichtdrukken. Zo bevorder je het bloedstelpen. Het stelpen van de bloeding gaat beter als het gewonde lichaamsdeel omhoog wordt gehouden. Gaat het om een erg hevige bloeding die je niet kan stelpen, ga dan naar de huisarts. Ook als je vreemde voorwerpen zoals glassplinters niet zelf kan verwijderen, is medische hulp aangewezen.

Reinig en ontsmet de wonde

Vaak willen mensen een wonde meteen ontsmetten. Maar het reinigen van een wonde is minstens even belangrijk. Begin daar dus mee. Zuiver kraantjeswater is perfect voor het reinigen van een snijwonde. Nadien ontsmet je de wonde met een oplossing voor wondspoeling of ontsmettingsdoekje. Zo kan je een wondinfectie vermijden.

Dek de wonde af

Het is belangrijk om een snijwonde goed af te dekken en wel om drie redenen:

  • De wonde blijft proper.
  • De wondranden kunnen niet opengaan, wat erg pijnlijk kan zijn.
  • Je beschermt de korst die zich zal vormen.

Wonden kan je afdekken met een steriel kompres of met een pleister. Een kompres dien je ook voldoende te fixeren. Vervang kompressen en pleisters geregeld en zeker als ze vuil zijn. Verwijder een pleister altijd zeer voorzichtig zodat je de korst niet mee lostrekt.

In ons gamma vind je verschillende producten voor traditionele en moderne wondzorg. Je vindt bij ons ook kleefpleisters, verbanden en reinigings- en ontsmettingsmiddelen.

Wil je graag advies over wondverzorging? Contacteer ons gerust.

Gepost op feb 25, 2017

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00