Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Hoera, vakantie! Op reis met incontinentie

Hoera, herfstvakantie! Ook voor mensen met incontinentie. Wie aan urineverlies lijdt, deinst echter vaak terug voor al te lange uitstapjes, en vakanties lijken daarbij al helemaal uit den boze. Het idee onderweg geen toilet terug te vinden of niet tijdig naar het toilet te kunnen gaan is voor velen een akelige gedachte. Toch is incontinentie geen reden om bepaalde activiteiten te schrappen. Ook met incontinentie valt te leven, en zorgeloos op reis gaan hoort daarbij.

Een goede voorbereiding is het hele werk...

Op reis gaan vraagt altijd om een goede voorbereiding, ook wanneer u geen last heeft van urineverlies. In het geval van incontinentie komt daar gewoon een extra aandachtspuntje bij. Onze checklist helpt u alvast een eindje op weg.

Een afzonderlijke tas

Stel een aparte "incontinentietas" samen die u in uw bagage steekt en waarin u alle benodigdheden kwijt kan die u tijdens uw vakantie nodig zal hebben om lastige situaties te voorkomen. Dat houdt in:

*Voldoende materiaal: in het land van uw bestemming zal u mogelijk niet het incontinentiemateriaal terugvinden dat u gewoon bent te gebruiken. Ook de kwaliteit van het beschikbare materiaal kan behoorlijk verschillen van land tot land. Wees daarop voorzien door op voorhand voldoende materiaal aan te kopen.

  • Donkere, ademende kleding: neem een hoop donkere kleding mee om te dragen tijdens lange daguitstapjes. Eventuele vochtplekken (die echter voorkomen kunnen worden met het juiste materiaal) zijn zo minder zichtbaar.
  • Extra ondergoed: extra ondergoed voor onverwachte ongelukjes kan nooit kwaad, al is het maar om uzelf gerust te stellen.

Denk aan de handbagage

Of u nu per auto, trein of vliegtuig naar uw vakantiebestemming afreist, een goed uitgeruste handbagage is essentieel. Stop, in kleinere hoeveelheden, precies hetzelfde in uw handbagage als in uw "incontinentietas". Zo heeft u te allen tijde het nodige materiaal bij de hand en hoeft u nergens voor te vrezen.

Leg de avond voor uw vertrek ook alvast een donkere broek klaar en iets dikkere verbanden. Onze inlegluiers en kleefluiers zijn een goede optie.

Medisch attest

Wanneer u vliegt, ga dan voor uw vertrek langs bij uw huisarts en vraag om een medisch attest dat u lijdt aan incontinentie. Heel wat luchtvaartmaatschappijen aanvaarden dit attest als bewijs dat u extra materiaal en dus extra bagage met u mee moet dragen. Zorg ervoor dat uw maatschappij het attest tijdig ontvangt, nog voor de heenreis.

... en dan rest er u slechts één iets: genieten!

Gepakt en gezakt? Dan zit al het werk erop! Houd uw materiaal binnen handbereik, maar laat uw zorgen thuis. Want nu kan u met een goed voorbereide geest en een gerust hart genieten van een welverdiende vakantie. Meer advies nodig? Contacteer ons voor al uw vragen of laat u inspireren door onze webshop.

Gepost op nov 01, 2015

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00