bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Incontinentie als gevolg van een operatie of ziekte

Incontinentie is voor velen een onaangenaam onderwerp om over te spreken. Het is een gênant probleem waar we niet mee te koop lopen. In het geval van incontinentie ten gevolge van een operatie of ziekte is dit misschien nog meer het geval. Soms heb je van de ene op de andere dag plots last van incontinentie. Een ziekte of operatie heeft zo onverwacht bijkomende gevolgen op lange termijn.

Vaak is incontinentie op jongere leeftijd het gevolg van een operatie of ziekte. Hoe komt dat en wat kan je eraan doen?

Incontinentie na een operatie

Dat incontinentie alleen bij vrouwen voorkomt is een fabeltje. Hoewel incontinentie vaker voorkomt bij vrouwen treft de kwaal zeker ook mannen. Bijvoorbeeld na operatieve ingrepen aan de prostaat komt incontinentie regelmatig voor bij mannen. Bij vrouwen zijn operaties rondom de blaas of baarmoeder meestal de boosdoener.

In veel gevallen verdwijnt de incontinentie vanzelf zodra je volledig hersteld bent van de operatie. In bepaalde gevallen is de incontinentie een blijvende kwaal. Ons lichaam bevat spieren die onze urine en stoelgang ophouden. Wanneer deze spieren beschadigd raken tijdens een operatie kan incontinentie het gevolg zijn. Vaak gaat het om tijdelijke stressincontinentie. Urineverlies komt dan voor tijdens een inspanning. Meestal herstellen de spieren zich spontaan.

Incontinentie na ziekte

Ongewenst urineverlies is soms het gevolg van een ziekte. Vooral neurologische aandoeningen zijn dan de boosdoeners. Denk daarbij aan een beroerte, MS of Parkinson, maar evenzeer aan diabetes. Net zoals bij een operatie verlies je de controle over bepaalde spieren die urine en/of stoelgang tegenhouden. Doordat de zenuwen zijn aangetast werken de spieren niet naar behoren.

Omdat het doorgaans over chronische ziektes gaat, zal de incontinentie niet automatisch verdwijnen.

Hoe hou je de incontinentie onder controle?

In het geval van tijdelijke incontinentie zijn er verschillende dingen waar je kan op letten om de problemen te beperken. Een gezonde levensstijl maakt een groot verschil. Voldoende water drinken is een eerste belangrijke stap. Daarnaast spelen voeding en lichaamsbeweging een belangrijke rol. Overgewicht zorgt wel vaker voor problemen doordat dit extra belasting voor de blaas met zich meebrengt.

Verder zijn er specifieke oefeningen die je bekkenbodem opnieuw versterken. Je zal effect krijgen na het uitvoeren van bepaalde oefeningen op lange termijn. Hulp van een Kinesitherapeut is aan te raden.

Daarnaast bestaat er medicatie om incontinentie te beperken. En tot slot kan je een operatie overwegen om bepaalde spieren te versterken of zelfs te vervangen door een kunstmatige spier.

Leven met urineverlies

Tomcare kan je niet van incontinentie verlossen maar we kunnen het wel draaglijker maken. Ons incontinentie materiaal bestaat in vele varianten. Het maakt niet uit of het om tijdelijke of permanente incontinentie gaat, bij Tomcare behandelen we elke bestelling met de nodige discretie.

Bestel vandaag nog een gratis staal en laat je leven niet langer bepalen door incontinentie. Incontinentiemateriaal

Als behandelingen niet (voldoende) helpen om het probleem te verbeteren, kan je beroep doen op incontinentiemateriaal. TomCare heeft een uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen die je bewegingsvrijheid en levenskwaliteit zoveel mogelijk respecteren. Kijk hier voor meer informatie.

Gepost op jan 17, 2019

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00