bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Moet je hoognodig plassen? Hier vind je een openbaar toilet

Heb je last van incontinentie, dan kan een toilet in de buurt heel welkom zijn. Thuis is dat geen probleem. Maar ga je op stap, dan is het niet steeds duidelijk waar je het dichtstbijzijnde toilet vindt. Met deze tips verloopt de zoektocht naar een toilet iets makkelijker.

De Hoge Nood-app

Een app waarmee je snel het dichtstbijzijnde openbare toilet vindt, dat is Hoge Nood. Het idee is erg eenvoudig, maar best wel handig. De app is van oorsprong Nederlands en het aantal locaties bij onze bovenburen is dan ook het grootst. Maar ook locaties in andere landen werden geregistreerd, waaronder België. Leuk is dat de app interactief is. Je kan zelf nieuwe locaties toevoegen.

Het gemeentelijk plasplan

Verschillende gemeenten komen op de proppen met een plasplan. Daarop vind je de openbare toiletten in de stad, handig op een kaart ingetekend. Steden als Brugge, Oostende en Gent hebben een papieren plan of een plan dat je als pdf kan afprinten. Handig om fysiek mee te nemen in de stad. Antwerpen heeft dan weer enkel een digitale variant: op het stadsplan kan je aangeven dat je zoekt naar openbare toiletten en/of openbare urinoirs.

In een horecazaak

Horecazaken zijn heel herkenbaar als een locatie met een toilet. Op toeristische plaatsen kom je ze wel eens tegen, de bordjes met ‘Toiletbezoek enkel voor klanten’. Een horeca- of andere zaak is inderdaad niet verplicht om niet-klanten toegang te geven tot het toilet. Als die een medische reden inroepen, is dat anders. Maar misschien sta je er niet om te springen om incontinentie op te geven als reden om het toilet te mogen gebruiken. In sommige zaken wordt geld gevraagd voor gebruik van het toilet. Misschien niet zo fijn, maar zo raak je normaal wel binnen.

In openbare gebouwen

Her en der kom je ze in steden en gemeenten tegen: openbare gebouwen waar iedereen vrij binnen mag, ook mensen die enkel even naar toilet moeten. Denk maar aan bibliotheken, cultuurcentra en gemeentehuizen. Vaak worden deze toiletten goed onderhouden. Enig nadeel: tijdens de sluitingsuren kan je er uiteraard niet terecht. Vooral in het weekend kan je al eens voor een gesloten deur komen te staan.

Wil je meer informatie over ons incontinentiemateriaal? Contacteer ons gerust.

Gepost op aug 09, 2017

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00