bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Sporten met een wond: het kan

Een wond hoeft geen reden te zijn om niet te sporten. Mits de juiste verzorging en voor zover de wond niet te ernstig is, kan je ook met een wond blijven sporten. Hou wel enkele aandachtspunten in de gaten.

Denk aan de hygiëne

Spoel de wond met stromend water. En doe dat lang genoeg, zodat aarde of ander vuil wordt verwijderd. De wond reinigen is immers vaak nog belangrijker dan hem te ontsmetten. Je kan de propere wonden nadien wel nog ontsmetten. Heb je tijdens het sporten geen stromend water bij de hand, gebruik dan ander zuiver water. Verwijder dode huidresten. Vermijd daarnaast ook contact met het bloed. Was daarom je handen achteraf of draag wegwerphandschoenen.

Bescherm de wond

Met een matige snij- of schaafwond kan je vaak nog verder sporten. Belangrijk is wel dat je de wond goed verbindt. Zo vermijd je dat er nieuw vuil in de wond komt. En de wond zal sneller genezen omdat hij vochtiger blijft. Zorg voor een goed verband en breng dit aan met fixatiewindels en/of –pleisters. Maak het verband stevig vast, zodat het niet lost tijdens het sporten. Voor een kleine wond kan een wondpleister volstaan.

Denk ook aan bestaande wonden

Ook als je een wond opliep voor het sporten, kan het aangewezen zijn die te beschermen. Een korst kan immers loslaten bij het sporten. Bescherm bestaande wonden eveneens met een verband of wondpleister.

Ernstige wond: stop met sporten

Komt er bloed uit de wond of voel je sterke pijn? Stop dan met sporten. Je kan een persoon met kennis van zaken naar de wond laten kijken. Of je kan naar de huisarts gaan. Dat is zeker nodig als je laatste vaccinatie tegen tetanus meer dan 10 jaar geleden was (bij volwassenen). En als het echt ernstig is, ga dan naar het ziekenhuis of bel 112.

Benieuwd naar ons aanbod voor wondverzorging? Contacteer ons gerust.

Gepost op mei 17, 2017

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00