Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Urine-incontinentie kan ook voorkomen bij jonge vrouwen

Urine-incontinentie is niet iets wat enkel voorkomt bij senioren of bij vrouwen na een zwangerschap. Ook jongere vrouwen, die nooit zwanger zijn geweest, kunnen er last van hebben. In deze categorie is het taboe rond incontinentie zo mogelijk nog groter. En dat is jammer want urine-incontinentie bij jonge vrouwen is vaak erg makkelijk te verhelpen.

Oorzaken van urine-incontinentie bij jonge vrouwen

Oorzaak nummer één is uiteraard urineverlies na een zwangerschap. Hier gaan we in dit artikel niet dieper op in. Wat zijn dan de andere mogelijke oorzaken? Dat hangt van de vorm van urine-incontinentie af. De 2 meest voorkomende vormen van urine-incontinentie zijn inspannings- of stressincontinentie en aandrangincontinentie. Het verschil? Bij stressincontinentie verlies je een paar druppeltjes urine bij bijvoorbeeld het niezen, hoesten of springen. Aandrangincontinentie daarentegen is een heel sterke behoefte om te plassen; zo erg dat je soms niet tijdig het toilet bereikt.

Wat nu?

Als zwangerschap als oorzaak is uitgesloten, dan speelt mogelijk overgewicht of constipatie een rol. Maar ook andere oorzaken zoals urineweginfecties, blaasontstekingen of andere medische problemen kunnen de oorzaak zijn van urine-incontinentie. Stressincontinentie wordt meestal snel en efficiënt verholpen door onder andere bekkenbodemtraining. Maar ook gezond leven helpt. Wie aandrangincontinentie heeft, of een combinatie van beide, krijgt meestal extra ondersteuning door medicatie.

Hoe dan ook, de regel is: praat er zo snel mogelijk over met je arts. Het probleem negeren, haalt niets uit, want urine-incontinentie gaat zo goed als nooit vanzelf weg.

Verhoog je comfort

Blijf nooit bij de pakken zitten. Uiteraard is urineverlies vervelend, zeker als je jong en actief bent en bijvoorbeeld graag sport. Want de kans dat je er net dan extra last van hebt, is niet denkbeeldig. In afwachting van een meer permanente oplossing, hoef je je favoriete sportactiviteit niet uit te stellen. Ook je sociaal leven hoeft hier niet onder te lijden. Er bestaan voldoende - discrete - ondersteunende middelen om je dagelijkse leven niet te laten verstoren door je urine-incontinentie. Dankzij de webshop van Tomcare, bestel je die bovendien discreet én makkelijk online, ook vanuit Nederland

Ontdek ons assortiment incontinentiemateriaal op onze webshop en geniet van een zekerder en veiliger gevoel, ondanks je urine-incontinentie. Heb je nog vragen of weer je niet welk incontinentiemateriaal het meest geschikt is voor jouw probleem? Neem dan contact met ons op. Je ontvangt van Tomcare gratis stalen incontinentiemateriaal. Zo kan je in vertrouwen het meest geschikte product kiezen.

Gepost op okt 10, 2015

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00