bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Urineverlies kan ook mannen treffen

Urineverlies komt relatief vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Toch worden ook die laatsten niet gespaard: zo’n 10 % van de mannen boven de veertig kampt met incontinentie. Er bestaan verschillende oorzaken én oplossingen.

Verschillende types, verschillende oorzaken

De meest voorkomende vorm van incontinentie bij mannen is het nadruppelen. In dat geval is er nog urineverlies na het toiletbezoek. Volledige zekerheid is er niet, maar veroudering van het plaskanaal is de meest voor de hand liggende oorzaak.

Bij overloopincontinentie vernauwt een goedaardige vergroting van de prostaat de plasbuis. Ook de veroudering van de blaas kan een oorzaak zijn. Een erg vervelend gevolg is dat de blaas slechts beetje bij beetje geledigd kan worden, ook al is die overvol. Veelvuldig wakker worden om te plassen kan mannen met overloopincontinentie slaaptekort bezorgen.

Stress- of inspanningsincontinentie treedt op als gevolg van een operatie, meestal aan de prostaat. Mannen die geopereerd worden vanwege prostaatkanker kunnen bij beschadiging van een zenuw last hebben van incontinentie.

Urge- of aandrangincontinentie is dan weer het gevolg van blaassteen of een infectie. De blaas trekt dan samen nog voor die helemaal gevuld is. Tijdig het toilet bereiken is dan niet altijd mogelijk.

Verschillende oplossingen

In veel gevallen is incontinentie op te lossen of kan het levenscomfort van mannen met urineverlies danig worden verbeterd.

Het gebruik van degelijk incontinentiemateriaal is soms de beste oplossing. Denk maar aan mensen bij wie de incontinentie helaas niet (helemaal) kan worden verholpen of die in afwachting zijn van een definitieve oplossing. Ook voor hen is een verbetering van het levenscomfort en de bewegingsvrijheid vaak mogelijk dankzij incontinentiemateriaal.

Afhankelijk van het type incontinentie en de concrete situatie zijn er nog andere mogelijkheden. Raadpleging van een arts is dan ook aangewezen om de juiste oplossing te vinden.

  • Medicatie die de blaaswerking remt of de prostaat stimuleert kan in sommige gevallen goede resultaten opleveren.
  • Kinesitherapie kan helpen de blaas beter te controleren door de bekkenbodem beter te gebruiken of kan zorgen voor meer ontspanning.
  • Met een elektrode kunnen bepaalde zenuwen worden gestimuleerd om de werking van de blaas af te remmen.
  • Een operatie kan zorgen voor een verbetering of zelfs definitieve oplossing. Afhankelijk van de diagnose kan men beslissen een deel van de prostaat te verwijderen, de uitgang van de prostaat te verbreden of een kunstsluitspier, sonde of een prothese onder het plaskanaal in te planten.

Wil je meer weten over ons incontinentiemateriaal? Contacteer ons gerust.

Gepost op feb 05, 2018

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00