bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Urineverlies op jonge leeftijd: hoe pak je dat aan?

Urineverlies op jonge leeftijd

Incontinentie is een ongemak dat een grote invloed uitoefent op je leven. Voor mensen op leeftijd is het een zware dobber, maar urineverlies op jonge leeftijd is vaak nog veel moeilijker om mee om te gaan. Je wil liefst een normaal leven leiden, zonder ongemakken of gênante situaties.

Daarom geven we je graag enkele tips om makkelijker om te gaan met urineverlies op jonge leeftijd. Zo maak je jouw leven een heel stuk aangenamer en je incontinentie draaglijk.

Dagelijkse oefeningen

Verstevig de spieren in je onderbuik door dagelijks oefeningen te doen om deze te trainen. Incontinentie wordt meestal versterkt door een gebrek aan spierkracht in de onderbuik. Spieroefeningen voor je bekkenbodem zorgen ervoor dat jouw onderbuik meer kracht heeft en dus ook makkelijker urine kan ophouden.

De bekkenbodem oefeningen die geschikt zijn voor jouw situatie kunnen verschillen. Vraag een gepaste set oefeningen die je dagelijks kunt doen aan je behandelend arts of kinesitherapeut.

Stop met roken Rokers hoesten vaker. En hoesten is één van die activiteiten die een zware druk op je onderbuik uitoefent. Jonge mensen die te kampen krijgen met incontinentie merken dat ze het vaakst urine verliezen tijdens een hoestbui. Zorg voor een gezond lichaam en vermijd onnodig hoesten!

Vermijd overgewicht

Overgewicht zet een grotere druk op de organen in je onderbuik. Bovendien heeft overgewicht ook vaak een grote invloed op de spieren van je bekkenbodem. Heb jij last van incontinentie op jonge leeftijd en heb je overgewicht? De kans is groot dat je minder last zal hebben van incontinentie wanneer je voor een gezonde levensstijl kiest waarbij je aan een gezond gewicht werkt.

Onze betrouwbare hulpmiddelen

Urineverlies op jonge leeftijd zorgt ervoor dat je het vertrouwen in je lichaam verliest. Op de meest ongewenste tijdstippen heb je plots last van urineverlies en je hoopt dat niemand er iets van merkt. Door jezelf te beschermen met discrete en betrouwbare hulpmiddelen hoeft niemand ooit te zien of merken dat jij worstelt met incontinentie. Maak gebruik van de juiste incontinentiematerialen die passen bij jouw situatie om jezelf te beschermen.

Deze producten zijn erg geschikt voor urineverlies op jonge leeftijd:

  • Inlegverbanden voor licht urineverlies
  • Inlegluiers voor matig tot zwaar urineverlies
  • Bekijk ook onze andere hulpmiddelen voor incontinentie in de webshop

Tips of persoonlijk advies?

Heb je vragen over de mogelijkheden of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Tomcare is expert in medische materialen en incontinentiematerialen, ook voor personen die last hebben van urineverlies op jonge leeftijd. We helpen je dan ook graag verder met het nodige advies betreffende de producten die het best passen bij jouw situatie. Neem dus gerust contact op met jouw vragen! Je kunt bovendien ook een gratis staal ontvangen van de producten die je wil uitproberen!

Gepost op nov 06, 2020

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00