bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Wassen zonder water: wat zijn de voordelen?

Wassen zonder water heeft heel wat voordelen, zowel voor de zorgverlener als voor de persoon die gewassen wordt. En ook wie zichzelf wast, kan kiezen voor wassen zonder water. Wij geven je alvast 7 voordelen.

Sneller

Wassen zonder water gaat sneller. En dat is best wel handig voor de zorgverlener die verschillende personen moet wassen. Maar ook voor de persoon die gewassen wordt is dat een pluspunt. Die moet minder lang in een ongemakkelijke houding liggen.

Comfortabeler

Personen die op bed gewassen worden, vinden dat soms pijnlijk of vermoeiend. Doordat wassen zonder water snel en handig is, worden deze ongemakken een pak minder groot.

Goed voor de huid

De reinigende vloeistof is ph-neutraal en mild voor de huid. Wie echter zeep gebruikt bij een traditionele wasbeurt, riskeert soms om zeepresten achter te laten. En die tasten de beschermende vetlaag op de huid aan.

Hygiënischer

Om bedlegerige patiënten op bed te wassen, wordt een waskom gebruikt. Wanneer deze onvoldoende gereinigd wordt tussen het wassen van verschillende patiënten, komt dehygiëne in het gedrang. Ook kruisbesmetting met gebruikt waswater kan onhygiënisch zijn.

Beter geschikt voor demente personen

Mensen die dementeren ervaren wassen met water soms als bedreigend. Ze worden onrustig en bieden weerstand om gewassen te worden. Wassen zonder water is veel minder problematisch.

Aangenamer voor de verzorger

Of je nu een professionele verpleger of een mantelzorger bent: wassen met water kan best wel vermoeiend zijn. Het zeulen met een waskom kan belastend zijn voor de rug en de schouders. Wassen zonder water is op dat vlak minder zwaar.

Geen water nodig

Dat klinkt zeer logisch als je het over wassen zonder water hebt. En het kan soms ook niet anders. Want in bepaalde situaties is er gewoon geen (proper) water voor handen.

Bekijk ons aanbod van producten voor wassen zonder water. En contacteer ons gerust voor meer informatie.

Gepost op mei 04, 2017

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00