Week van de vrijwilliger

dinsdag 19 februari 2019

Week van de vrijwilliger

Vlaanderen telt maar liefst 750.000 vrijwilligers. Die geëngageerde mannen en vrouwen zetten zich regelmatig onbezoldigd in voor diverse initiatieven en goede doelen. Tijdens de Week van de Vrijwilliger, die dit jaar plaatsvindt van 23 februari t.e.m. 2 maart, worden alle vrijwilligers in de bloemetjes gezet. 

33ste Week van de Vrijwilliger

De Week, die georganiseerd wordt door het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk, bestaat al sinds 1986. De bedoeling van het initiatief is om mensen te bedanken die gratis hun tijd en talenten inzetten.

Als organisatie kan je tijdens deze week tonen dat je de bijdragen van je vrijwilligers zeker niet als vanzelfsprekend ziet. Daarvoor kan je deelnemen aan de campagne, waarmee je tips en tools kan gebruiken om mensen te bedanken.

Tijdens deze 33ste editie kan je bovendien deel uitmaken van een virtuele vrijwilligerswereld en via sociale media je activiteiten delen.

Vrijwilligers in de zorgsector

Er zijn vrijwilligers in bijna alle sectoren, die op verschillende manieren een belangrijke bijdrage leveren. Maar een sector die daar in het bijzonder nood aan heeft, is de zorgsector.

Vrijwilligerswerk in de zorg kan verschillende vormen aannemen: je kan bijvoorbeeld helpen bij zorgtaken, je kan boodschappen doen voor zij die minder mobiel zijn, of je kan gewoon gezelschap bieden aan mensen die een risico lopen op vereenzaming. Je kan als vrijwilliger aan de slag gaan in ziekenhuizen, woonzorgcentra, gespecialiseerde instellingen of bij mensen thuis.

Bij Tomcare weten we hoe ontzettend belangrijk het werk is dat geleverd wordt in de zorgsector, en we danken daarom van harte alle mensen die zich daarvoor inzetten.

Zelf vrijwilligerswerk doen?

Heb je tijd over en zou je iets willen doen dat je voldoening brengt? Denk er dan eens over na om vrijwilliger te worden. Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk heeft een vacaturebank, waar je oproepen kan vinden van diverse organisaties die hulp nodig hebben, ook in de zorgsector.

Meer weten over Tomcare en ons aanbod? Neem contact op voor meer info.