bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Zo verzorg je best een gevoelige huid

Zo verzorg je best een gevoelige huid

Ieder huidtype vereist een goede verzorging, maar wanneer je last hebt van een gevoelige huid wordt die huidverzorging nog belangrijker. Zeker tijdens de koude maanden of in tijden waarin we onze handen veelvuldig wassen, treden er vaker huidproblemen op. In dit artikel leggen we je uit hoe je een gevoelige huid best kunt verzorgen. In onze nieuwe webshop vind je alle verzorgingsproducten die hierbij kunnen helpen.

Waarom goede huidverzorging essentieel is

Je huid is zowaar het grootste orgaan van je lichaam. Het is bovendien de laag die jouw lichaam beschermt tegen aanvallen van buitenaf. Die aanvallen kunnen bestaan uit ziektekiemen, maar ook uit andere interacties. Hoe gezonder jij jouw huid houdt, hoe beter je bestand bent tegen een stootje, letterlijk en figuurlijk.

Zo verzorg je best een gevoelige huid

Volg deze tips om je huid te verzorgen. Met deze handelingen kun jij jouw huid versterken zodat die beter bestand is tegen het leven en er meteen een stuk beter uitziet.

Was je huid niet té vaak of te weinig

We willen allemaal graag lekker ruiken en proper gewassen zijn. Toch drijf je dit best niet te ver door. Een dagelijkse schrobbeurt doet meer kwaad dan goed. Je doet er dan ook goed aan om je douches wat meer te spreiden. Ook het echte schrobwerk beperk je best tot een minimum. Om goed voor je huid te zorgen, kies je beter voor een zachte spons.

Neem een douche met lauw water

Té heet of té koud water vormen een aanslag op de veerkracht van je huid. De beste temperatuur van het douchewater is lauw. Ook de zeep of het wasproduct dat je kiest, is van groot belang. Zo kies je best voor een neutrale waslotion die een verzachtend effect heeft op je huid.

Voorzichtig afdrogen

We doen het allemaal na een heerlijke douche! We wrijven onszelf goed droog, vaak zelfs erg snel en hardhandig. De beste manier om jezelf af te drogen, is door voorzichtig en zachtjes te deppen. Gebruik altijd een schone handdoek die goed droog is. Een vuile handdoek bevat zeepresten en bacteriën die je huid kunnen irriteren.

Gebruik een PH neutrale lotion

Heb je last van een droge of geïrriteerde huid? Dan kies je best voor een goede huidverzorging in de vorm van een neutrale body lotion. Een te droge huid voelt vaak kriebelig aan en dat zorgt er dan weer voor dat je jezelf meer gaat krabben. Hou je huid gehydrateerd en zacht door jezelf geregeld in te smeren met een verzorgende lotion.

Bescherm je handen tegen veelvuldig wassen

Vandaag de dag wassen we massaal onze handen, liever een keertje te veel dan te weinig. Deze veelvuldige wasbeurten zijn een aanslag op de huid van je handen, net nu we willen dat die sterker wordt. Gebruik daarom een goede handcrème om je handen te beschermen tegen uitdroging en scheurtjes.

Je huid beschermen bij incontinentie

Ongewenst urineverlies zorgt ervoor dat je huid vaker nat is dan je zou willen. Het is dan ook erg belangrijk dat je deze natte huid goed beschermt en verzorgt. Breng regelmatig een huidbeschermende crème aan die speciaal ontworpen is voor gebruik in de genitale zones.

De huid van je gezicht schoon en gezond houden

Het aangezicht is een stukje van het lichaam waar huidveroudering en gevoelige huid als eerste opvallen. Het is dan ook belangrijk dat je de huid van je gezicht goed verzorgt tegen irritatie. Daarom was je je gezicht beter niet te vaak met zeep. Om je gezicht te wassen, gebruik je best je handen en een beetje lauw water. Daarna dep je de huid zachtjes droog met een schone, droge handdoek.

Gevarieerde voeding zorgt voor een gezonde huid

Dat een gevarieerd en gezond voedingspatroon goed is voor je lichaam, wisten we al. Maar die gezonde voeding draagt ook bij tot een gezonde en veerkrachtige huid. Zo zorg je best dat je voldoende vitamines binnen krijgt om je huid in goede staat te houden. Vooral vitamine A, B, C en E hebben een positieve invloed op je huid.

Drink voldoende water

Water helpt jouw lichaam om zichzelf te hydrateren, ook je huid. Zorg dat je iedere dag voldoende vocht binnen krijgt om je lichaam, geest én huid in optimale conditie te houden!

Gepost op nov 08, 2020

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00