Zit-en rugproblemen

Heeft u rugklachten? Dan zult u deze vast en zeker het meeste ondervinden wanneer u zit of ligt op uw stoel of zetel. De diverse modellen van vandaag de dag zijn immers niet altijd meer gericht naar comfort en naar de lichaamshouding, maar meer en meer naar moderniteit en design. Bent u reeds geruime tijd tevergeefs op zoek naar een zetel die geschikt is voor uw lichaam? Dan heeft TomCare eindelijk de oplossing voor u… op maat!

De vele oorzaken van rugproblemen

Jong en oud krijgen vroeg of laat weleens te maken met rugklachten, sommige tijdelijk, maar sommige aanslepend of zelfs chronisch. De onderrug, de middenrug, de bovenrug, het maakt niet uit: ze kunnen alle drie voor een heleboel pijn zorgen. De oorzaak? Een slijtage, afwijking of beschadiging van uw tussenwervelschijf en een ontstoken spier of pees in uw rug, maar ook problemen op andere locaties in uw lichaam kunnen de boosdoener zijn, zoals een blaasontsteking.

Maar… de meest voorkomende oorzaak is misschien wel een verkeerde houding tijdens het zitten. Uw bestaande klachten in uw rug kunnen op deze manier verergeren, maar u kunt ook last gaan krijgen van nooit eerder ondervonden rugklachten. Vergeet niet dat uw lichaam niet gemaakt is om te zitten, laat staan om alles binnen handbereik te hebben, zoals u dat wel heeft. Comfort gaat nu voor, maar heeft u al gedacht aan de gevolgen?

Een verkeerde zithouding garandeert zit- en rugproblemen

Een bolle rug, een holle rug, afhangende schouders, benen in een hoek van 90° en ga zo maar verder. Er zijn vele houdingen mogelijk, maar welke is nu precies de juiste voor uw lichaam? Bekijk uzelf eens kritisch: wat is uw zithouding op dit moment? Misschien ondervindt u op dit eigenste moment rugklachten? Dan is de kans groot dat u een verkeerde houding aanneemt.

De juiste houding is als volgt: een onderrug dient iets of wat hol te staan, de bovenrug bol en de nek opnieuw een beetje hol. Uw wervelkolom loopt onderaan namelijk iets naar binnen toe. Maar weinig mensen nemen nog de juiste houding aan, misschien ook u niet? Een gebogen nek, een bolle onderrug, een onderuitgezakte houding, een slappe loophouding en ga zo maar verder: ze zijn schering en inslag.

TomCare versus zit- en rugproblemen

Naarmate de rug boller gaat staan, wordt deze alsmaar zwakker en dit zal leiden tot serieuze rugklachten, vooral bij ouderen. Misschien heeft u deze al en wenst u professionele hulp? Geen probleem; TomCare is gespecialiseerd in het verhelpen van deze problemen door:

  1. Zetels op maat
  2. Zit- en rugorthesen (met specifiek zitorthesen in een comfortabele zetel met uitstaphulp)

Contacteer Tomcare BVBA!

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend meer info? Dat kan via het telefoonnummer 053 39 38 97 of via het e-mailadres [email protected]. U kan uiteraard ook onderstaand formulier invullen.