Mensen die te maken krijgen met incontinentie zijn vaak de wanhoop nabij, zeker in de beginfase. Maar gelukkig kan je gebruik maken van betrouwbare hulpmiddelen die je leven weer aangenaam en makkelijk maken. Incontinentie hoeft je leven niet te beheersen wanneer je jezelf omringt met de juiste materialen en oplossingen. Betrouwbaar en discreet incontinentiemateriaal zorgt ervoor dat je jouw normale leven weer kan oppikken. Niemand hoeft te weten dat jij last hebt van urineverlies!
Incontinentie is een lichamelijke aandoening waarbij het moeilijk of onmogelijk wordt om urine of stoelgang op te houden. Urineverlies kan op iedere leeftijd voorkomen. Het is dus zeker niet per se een ouderdomsaandoening.
Er bestaan verschillende gradaties, zoals lichte, middelmatige en zware incontinentie. Voor iedere gradatie is er een verscheidenheid aan incontinentiemateriaal beschikbaar. De oorzaken van deze aandoening zijn uiteenlopend, maar de beschermende materialen zijn niet afhankelijk van de oorzaak. Op deze pagina vind je incontinentiemateriaal voor alle vormen van urineverlies en verlies van stoelgang.
In het TomCare gamma vind je een heleboel materialen die je helpen om je incontinentie onder controle te houden. Sommige producten zijn voorzien voor het verlies van stoelgang, maar je vindt in ons gamma ook een heleboel producten voor urineverlies.
Dit zijn de meest gebruikte producten:
Deze relatief dunne inlegverbanden zijn geschikt voor personen met licht tot matig urineverlies. Ze zijn erg discreet en niemand hoeft te weten dat jij een inlegverband draagt. Deze uiterst dunne verbanden zijn beschikbaar in verschillende gradaties van absorptievermogen en in alle maten.
Het inlegverband kan in je broek gelegd worden, maar er bestaan ook losse verbanden die je met een optrekbroekje kunt gebruiken.
Inlegluiers zijn een beetje dikker en beschikken over een groot absorptievermogen. Ze worden aangewend bij matig tot zwaar urineverlies. Je kunt deze luiers eventueel ook gebruiken bij licht urineverlies.
Inlegluiers zijn een erg betrouwbaar type incontinentiemateriaal. Wanneer de luier tijdig vervangen wordt, hoef je je geen zorgen te maken en ben je erg goed beschermd. De luiers zorgen voor een veilig en comfortabel gevoel.
De luiers worden gebruikt in combinatie met een daarvoor voorzien netbroekje dat de luier perfect op de juiste plaats houdt. Het broekje sluit bovendien goed aan rond de benen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over lekkage.
Luiers met heupbandsysteem geven een goede en comfortabele bescherming bij alle vormen van incontinentie. Ze kunnen gebruikt worden bij urineverlies, maar vormen ook een goede oplossing bij het verlies van stoelgang. Ook deze luiers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gradaties van absorptie.
De absorberende bed onderleggers vormen een extra veiligheidsmaatregel, bovenop het gebruik van één van bovenstaande incontinentiematerialen. Een absorberende onderlegger kan gebruikt worden in bed, in de zetel of op een andere plaats waar je een langere tijd zit of ligt.
Incontinentiemateriaal voor kinderen die de standaardmaten van luiers ontgroeid zijn, is niet altijd makkelijk te vinden. Bij Tomcare vind je een ruim assortiment aan verschillende types incontinentiemateriaal voor kinderen van 4 tot 15 jaar. Jongere kinderen kunnen veelal terecht in het gewone luier assortiment, terwijl oudere kinderen meestal incontinentiemateriaal voor volwassenen kunnen dragen.
Voor kinderen tussen 4 en 15 jaar hebben we een aanbod aan optrekbroekjes, nachtbroekjes en luiers. De nachtbroekjes en optrekbroekjes zijn ingedeeld per leeftijdscategorie en geslacht. Zo bestaat er voor je kind altijd een oplossing die perfect past en goed aansluit aan de buik en benen.
Urineverlies of het verlies van stoelgang kan verschillende oorzaken hebben.
Er bestaan verschillende incontinentiematerialen voor urineverlies en stoelgangverlies. Verder heeft de oorzaak van de aandoening weinig invloed op de te kiezen materialen. Incontinentiemateriaal voor urineverlies kan gebruikt worden, ongeacht de oorzaak.
Naast het gebruik van incontinentiemateriaal, worden ook oefeningen aangeraden om de bekkenbodemspieren te trainen om zo meer controle te krijgen over het urineverlies. In sommige gevallen wordt er gekozen voor een operatieve ingreep, maar de exacte behandeling wordt dan bepaald door de behandelende arts.
We zien vaak dat mensen in zak en as zitten wanneer ze last krijgen van incontinentie. Het is zeker een ingrijpende gebeurtenis die een grote invloed heeft op je levenskwaliteit. In eerste instantie gaan mensen zich thuis opsluiten, vlak bij het veilige toilet. Toch hoef je, met de juiste materialen, helemaal niet in te boeten op die levenskwaliteit. Door de juiste producten te kiezen en betrouwbare incontinentiematerialen te kiezen, kun je een normaal leven leiden, zonder dat iemand ziet dat jij beschermende maatregelen neemt tegen incontinentie.