Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Spuiten en naalden

Spuiten en naalden heb je in de medische wereld jammerlijk genoeg vaak nodig. Injectienaalden kunnen worden gebruikt voor het afnemen van bloed en het injecteren van vloeistoffen en medicijnen.

Wondverzorging

De meeste kleine schaafwondjes dienen niet verzorgd te worden. Soms krijg je echter te maken met wonden die zo groot zijn dat ze niet zomaar zouden toegroeien en zichzelf genezen, of wonden die zouden kunnen ontsteken. Een goede wondverzorging is in dit geval essentieel. Raadpleeg steeds een dokter bij ernstige wonden.

Verbanden

Een verband is een medisch hulpmiddel. Een verband wordt gebruikt om een gewond lichaamsdeel te omwikkelen. Enkele redenen waarom je een verband zou kunnen aanbrengen :

  • Stelpen van bloedingen
  • Op de goede plaats houden van hulpmiddelen die een wond afdekken
  • Spalken van gebroken botten

Kleefpleisters

Kleefpleisters worden gebruikt om verbanden te fixeren en op hun plaats te houden. Sommige mensen zijn echter allergisch aan de standaard "bruine pleisters". Voor deze gevallen moet je dan zeker een hypo-allergene kleefpleister gebruiken, om allergische reacties te vermijden.

Hygiëne en verzorgingsmateriaal

Een goede persoonlijke hygiëne en persoonlijke verzorging is belangrijk voor een goede gezondheid. Daarnaast is het ook een kwestie van een verzorgd uiterlijk. Iemand die al enkele dagen niet meer gewassen is komt écht niet fris meer voor de dag.

Incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal kan gebruikt worden als oplossing bij ongewenst urine- en ontlastingsverlies. Er bestaan oplossingen voor lichte incontinentie, alsook oplossingen voor middelzware tot zware urine- of ontlastingsincontinentie.

Steriele verzorgingssets

Een steriele verzorgingsset is een must-have als je geregeld een verzorging moet uitvoeren. Meestal omvatten deze sets een combinatie van steriele gaasjes en een steriel pincet. Het is nodig dat deze sets steriel zijn om het risico op extra ontstekingen in het lichaam te vermijden.

Onderzoekshandschoenen

Onderzoekshandschoenen worden gebruikt om patiënten mee te onderzoeken zonder dat je huid op huid contact krijgt. Je hebt zowel steriele als niet-steriele onderzoekshandschoenen die te koop worden aangeboden. Het kan voorkomen dat patiënten allergisch zijn aan de stof latex, wat in sommige onderzoekshandschoenen voorkomt. Hierbij dien je dan aangepaste (lees: latexvrije) handschoenen te gebruiken.

Producten voor ontsmetting en reiniging

Wondjes die ontsmetting nodig hebben, hebben dit nodig omdat de wond anders zou kunnen ontsteken en verzweren, wat ernstige gevolgen kan meedragen. Door kwalitatieve producten te gebruiken voor ontsmetting en reiniging kan het risico op infectie’s en dergelijke sterk verminderd worden.

Mondmaskers en slabben

Een mondmasker is nodig om niet onnodig bacteriën en/of virussen door te geven aan patiënten. Zeker indien de patiënt een verzwakt immuunsysteem heeft (bijvoorbeeld na een chemo behandeling bij kanker) kan met een mondmasker vermeden worden dat een onnodige ziekte doorgegeven wordt.

Medische apparaten

Onze bloeddrukmeters kan je gebruiken om je eigen of de bloeddruk van je patiënten te meten. Zoals je wellicht wel weet is een verhoogde bloeddruk niet ongevaarlijk, en kan dit voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Een bloeddrukmeter meet zowel de boven- als onderdruk.

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00