bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Dit materiaal moet zeker in jouw EHBO koffer

Dit materiaal moet zeker in jouw EHBO koffer

Iedere woning, appartement en kantoor moet uitgerust zijn met een degelijke en complete EHBO kist. Die thuisapotheek moet de nodige elementen bevatten om een noodgeval het hoofd te bieden. Als je nog naar de apotheker moet wanneer een noodsituatie zich voordoet, ben je eigenlijk te laat. Zorg er dus voor dat jouw thuisapotheek is uitgerust met dit medisch materiaal.

Wat moet er in de EHBO kist zitten?

Er kunnen zich allerlei situaties voordoen waarbij een verbanddoos of EHBO kist nuttig is. Wees voorbereid op een verscheidenheid van noodsituaties die regelmatig voorvallen.

Medicatie

Een EHBO kist bevat best enkele basismedicijnen die voor verschillende noodsituaties nuttig zijn.

  • Pijnstillers zoals Paracetamol
  • Ontstekingsremmers of NSAID
  • Tabletten tegen maagpijn of maagzuur
  • Medicatie om diarree te verlichten

Vloeistoffen en zalf

Iedere EHBO kist bevat ook enkele items die voor verschillende situaties bruikbaar zijn.

Zo moet jouw verbandkist zeker deze items bevatten:

Pleisters en windels

Wanneer iemand zich verwondt, is het interessant dat je de wonden kan behandelen en afdekken.

Handige instrumenten

Als eerste hulpverlener heb je wel eens een instrument nodig om jezelf of je naasten uit de nood te helpen.

Deze handige instrumenten mogen niet ontbreken in jouw verbanddoos:

  • Pincet om splinters of vreemde voorwerpen te verwijderen
  • Tekentang
  • Schaar om pleisters of windels te knippen

Tips voor jouw EHBO koffer

Het feit dat je een EHBO kist in huis hebt, is één ding. Maar het is ook erg handig dat je nood voorraad met medische materialen makkelijk verplaatsbaar is. Dit zijn enkele extra tips om jouw EHBO kist zo nuttig mogelijk te maken.

Zorg voor een verplaatsbare EHBO kist

Losse EHBO items in een kastje zijn leuk. Maar wanneer het noodgeval zich in de tuin voordoet of op een plek die wat verder van jouw apotheekkast is verwijderd, kan het problemen geven om snel de nodige items te verzamelen.

Zorg dat jouw EHBO koffer makkelijk verplaatsbaar is, zodat je ze kan meenemen naar de plaats van het ongeval.

Zorg voor de nodige documentatie

EHBO experts en medisch personeel weten in één oogopslag waarvoor de verschillende materialen gebruikt kunnen worden. Gebruik jij jouw EHBO voorraad niet dagelijks? Zoals dan voor een korte en duidelijk omschrijving van de aanwezige items.

De beschrijving kan eventueel kort zijn, zoals: ‘Brandwonden’. Maar je kan er ook voor kiezen om een korte handleiding bij te voegen: ‘Brandwonden: dikke laag smeren en omwindelen.’

Nuttige items voor jouw EHBO kistje

Op de werkvloer is een EHBO kist verplicht en deze kist moet bepaalde items bevatten om in orde te zijn met de wetgeving als werkgever. Jouw thuisapotheek ziet er lichtjes anders uit, omdat je thuis op andere dingen voorbereid wil zijn.

Zo zit er in de EHBO kist op de werkvloer meestal geen medicatie, maar bevat de EHBO kist vooral materialen die nuttig zijn bij verwondingen. Jouw thuisapotheek bevat dan weer wel deze medicatie.

Daarom wordt een EHBO kist best afgestemd op het gebruik en de situatie waarin de EHBO kist gebruikt zal worden. Pas jouw noodapotheek aan naargelang jouw situatie en bestaande toestand. Heb je vaak last van maagzuur, dan zorg je best voor een grotere voorraad oplossingen tegen dat specifieke probleem.

De items die we in dit artikel opsommen, zijn standaard items die je best nog aanvult met de medicatie en materialen die je zelf nodig acht in jouw gezinssituatie.

Raadpleeg een dokter bij noodgevallen

Jouw EHBO kist moet altijd goed uitgerust zijn. Wanneer een noodgeval zich voordoet, is het interessant dat je de eerste zorgen kan toedienen met medische materialen die je in huis hebt. Toch raden we aan om bij noodsituaties zo snel mogelijk een dokter te raadplegen of om het slachtoffer naar een hulpdienst te brengen. Is het noodgeval zeer ernstig? Dan bel je best een ambulance. Denk in ieder geval altijd eerst aan het slachtoffer!

Gepost op apr 02, 2021

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00