bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Je huid verzorgen in 5 stappen bij incontinentie

Bij incontinentie is huidverzorging erg belangrijk. Het dragen van incontinentiemateriaal of een langdurige blootstelling aan urine kan de huid irriteren. Het zorgt voor een onaangename ervaring, pijn en flinke irritaties.

Door te kiezen voor de juiste materialen en een goede aanpak kan je dit voorkomen. Dit verhoogt het draagcomfort en de gezondheid van de huid.

Stap 1: Zorg voor het juiste incontinentie materiaal

Een belangrijke eerste stap is er voor zorgen dat je het juiste incontinentiemateriaal ter beschikking hebt. Er zijn tal van verschillende soorten. Voor elke situatie heb je de gepaste oplossing nodig. Weet je niet wat de beste keuze is? Gebruik dan onze handige INCO advies tool om te weten te komen wat het beste past bij jouw unieke situatie.

Bij het kiezen van incontinentiemateriaal moet je rekening houden met het absorptie volume, de maat, het type incontinentie en de mobiliteit van de gebruiker. Dit zal allemaal een grote invloed hebben op de keuze van het juiste materiaal.

Kiezen voor de verkeerde maat of een foutief absorptievermogen kan leiden tot ongewenste situaties, rode huid, irritaties, gevoeligheid of zelfs pijn.

Stap 2: Reinig voldoende met vochtige doekjes

Bij het verwijderen van gebruikt incontinentiemateriaal is het belangrijk dat er voldoende gereinigd wordt. Om ervoor te zorgen dat alles schoon is gebruik je het best vochtige doekjes bij het verschonen.

De doekjes dat wij aanraden zijn de Molicare vochtige doekjes. Deze makkelijke wegwerpdoekjes zorgen voor een praktische en snelle reiniging bij incontinentie. De doekjes zijn PH-neutraal en vrij van allergenen en alcohol.

Het is de makkelijkste manier om schoon te maken en te ontsmetten voor personen met incontinentie.

Stap 3: Intensive Skincare crème bij droge plekken en irritatie

Zie je dat er rode plekken of geïrriteerde plekken aanwezig zijn? Dan is het goed om deze te verzorgen met een voedende en vette crème. Door te kiezen voor een kwalitatieve oplossing verhoog je het draagcomfort en verlicht je de brandende huid van de drager.

De Skincare intensive care crème is een erg vette (70%) crème dat uitsluitend bedoeld is voor geïrriteerde en erg droge huid. Wrijf de geïrriteerde huid in met deze crème om deze soepel en gevoed te houden.

Stap 4: Gebruik een barrière crème voor extra bescherming

Langdurige blootstelling van de huid aan urine kan zorgen voor pijnlijke plekken en irritatie. Door te kiezen voor een extra beschermlaag tegen urine kan je deze pijn verzachten en vermeiden in de toekomst.

De Klinion barriere creme kan zorgen voor de nodige bescherming. Wrijf de huid in met een niet te dikke laag van deze crème en masseer het zachtjes in. Het laagje zal zorgen voor de nodige bescherming tegen bacteriën en virussen.

Het gebruiken van Klinion barriere creme biedt de bescherming dat je huid nodig heeft en houdt deze in topvorm.

Stap 5: Breng droog incontinentiemateriaal aan

Tot slot is de laatste stap om de huid te beschermen bij incontinentie, het aanbrengen van droog incontinentiemateriaal. Hergebruik nooit gebruikt materiaal voor hygiënische- en gezondheidsredenen.

Breng steeds droog materiaal mee als dit niet aanwezig is zodat de drager ervan steeds comfortabel kan genieten. Dit is een erg belangrijk onderdeel dat bijdraagt aan het hoogst mogelijk draagcomfort van luiers of broekjes.

Gepost op nov 03, 2022

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00