bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Echte verhalen: urineverlies bij menopauze

Zwakke blaas én menopauze, dat kon toch niet?

Urineverlies leek voor mij altijd een ver-van-mijn-bedshow. Tot ik er zelf mee te maken kreeg. Ja, ik wist dat er “oplossingen” voor bestonden. De reclame van je-weet-wel-welk-merk zag ik dagelijks passeren op tv. Die verdomde gelukkige vrouwen in dat spotje, vervloekt heb ik ze. Hoe kan je nu zo stralend door het leven gaan als het daar vanonder maar blijft lekken? Dat kan toch gewoon niet?!

Chagrijnig én depressief

Zoals je wel hoort, ik ging er in het begin absoluut niet goed mee om. Ik werd er zelfs ronduit chagrijnig en depressief van. Hoe kan het dat een vrouw van 46 haar plas niet eens meer kan ophouden? Dat is toch eerder iets voor oude mensen? Dat mijn moeder daarmee te maken zou hebben, dat zou ik nog begrijpen, maar ik?! Waarom ik?

Ik weet dat veel mensen daar liever niet over praten, maar ik moest mijn frustraties toch ergens kwijt. Dus werden mijn dichtste vriendinnen het slachtoffer van eeuwige klaaguren. De tennis op dinsdag veranderde van een paar uurtjes ontspannen naar ware stressmomenten. Een opslag nemen zonder dat er een paar druppels ontsnapten, dat ging namelijk niet meer.

Mijn vriendinnen vonden dat het zo niet verder kon, dus verplichtten ze mij zowaar om naar de dokter te gaan. Ik sleurde mijn koppige zelf dan maar naar de huisarts. Niet te happig op wat het verdict zou zijn natuurlijk. Wat uit zijn mond kwam, wist ik natuurlijk zelf al: “Je lijdt aan urineverlies, incontinentie kan echt wel voorkomen bij vrouwen van jouw leeftijd, vooral als je in de beginfase van de menopauze terechtkomt”.

Je “lijdt”, ja dat doe ik inderdaad ja. Dag gewone leventje. Maar dat extraatje van die menopauze was ook wel een donderslag bij heldere hemel, al was die hemel al niet zo helder meer. Verschrikkelijk vond ik het. Gezaag en geklaag, dat kwam vooral uit mijn mond. Maar ja, het leven gaat uiteindelijk wel door zeker. En omdat ik absoluut weigerde om mijn oude, o zo fantastische, leventje op te geven, ging ik maar op zoek naar middeltjes om mij daarbij te helpen.

Online incontinentiemateriaal bestellen

Ik bestelde mijn materiaal online, lekker anoniem geleverd bij me thuis. Geen mens, buiten mijn beste vriendinnen, die moet weten dat ik daar beneden af en toe lek. Inlegkruisjes zijn iets wat ik nu dagelijks gebruik. De light versie als ik gewoon ga werken, de iets zwaardere als ik ga sporten. En ja natuurlijk klaag ik er nog over. Maar ik heb het leren relativeren, hoe moeilijk dat soms ook was. Ik zit wel in de menopauze hé, dus mood swings horen er ook nog eens bij!

Gepost op okt 09, 2017

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00