bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Incontinentie bij mannen

Incontinentie bij mannen: zo pak je het aan

Incontinentie bij mannen komt bijzonder vaak voor. Vaak wordt het ongemak veroorzaakt door een operatie, maar het ongewenst urineverlies treedt ook op tijdens het verouderingsproces. Er bestaan verschillende soorten incontinentie en het is dan ook belangrijk dat de oorzaak of het type urineverlies eerst achterhaald wordt, voordat men het meest geschikt incontinentiemateriaal kan vinden.

Verschillende soorten incontinentie bij mannen

Ongewenst urineverlies kan een gevolg zijn van het verouderingsproces bij mannen, maar de aanleiding kan ook elders liggen. Daarom is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak van het urineverlies is. Wanneer je die oorzaak kan achterhalen, is de kans groter dat er een geschikte oplossing aangereikt kan worden. Om zeker te zijn van het type incontinentie dat je hebt en om de oorzaak te achterhalen, neem je best contact op met je huisarts of een specialist.

Stressincontinentie bij mannen

Stressincontinentie is urineverlies dat zich voordoet tijdens een inspanning. Dat kan gebeuren tijdens het sporten, maar ook bijvoorbeeld wanneer men niest. Meestal is dit type incontinentie een gevolg van spierverzwakking in de bekkenbodem. De spieren functioneren minder goed en wanneer ze onder druk komen te staan, laten ze de urine door. Chirurgie aan de urinewegen veroorzaakt geregeld stressincontinentie bij mannen, maar de oorzaak kan ook liggen bij de leeftijd.

Aandrangincontinentie

Aandrangincontinentie zorgt voor een plotse, onverwachte drang om te plassen. De drang komt zo snel op en is zo dwingend dat de persoon in kwestie veelal niet op tijd bij het toilet geraakt. Dit type van ongewenst urineverlies wordt veroorzaakt door een hyperactieve blaas, een ongezonde levensstijl, het gebruik van bepaalde medicatie, een aandoening aan de prostaat, of een andere oorzaak.

Druppelincontinentie

Druppelincontinentie is zowat de meest voorkomende vorm van incontinentie bij mannen. Dit type incontinentie wordt in de volksmond ook ‘nadruppelen’ genoemd. In sommige gevallen gaat het om enkele druppeltjes, maar het kan ook om grotere hoeveelheden urine gaan.

Behandelingsmethoden

Gezien incontinentie bij mannen verschillende oorzaken kan hebben, zijn niet alle behandelingsmethoden op iedereen van toepassing. Het is dan ook belangrijk dat je een gespecialiseerd arts raadpleegt om het type incontinentie te achterhalen. Ook de oorzaak is van essentieel belang. In sommige gevallen kan de oorzaak behandeld worden, maar in andere gevallen is de oorzaak blijvend en moet er naar andere oplossingen gezocht worden. De behandelingsmethoden zijn dus sterk afhankelijk van de specifieke situatie en achtergrond.

  • Training van de bekkenbodemspieren. Wanneer een verzwakking van de bekkenbodemspieren de oorzaak is van het urineverlies, kan men veel baat hebben bij het trainen van deze spieren.
  • Eventuele infecties bestrijden. Incontinentie kan veroorzaakt worden door een urineweginfectie
  • Onderzoek en behandeling van prostaataandoeningen. Een vergrootte prostaat veroorzaakt vaak incontinentie.
  • Aanpassingen in de levensstijl. Minder koffie en alcohol drinken zorgt bij veel mannen voor een verbetering.
  • Medicatie. In veel gevallen raadt een specialist je aan om een behandeling met medicatie te starten.
  • Gebruik van incontinentiemateriaal. Het gebruik van incontinentiemateriaal kan een tijdelijke of permanente oplossing bieden.

Incontinentiemateriaal voor mannen

Incontinentie bij mannen komt vaker voor dan je denkt. Het gebruik van het gepaste incontinentiemateriaal is een goede manier om meteen het probleem aan te pakken. Door jezelf te beschermen met een absorberende laag, bescherm je jezelf op discrete wijze. Je hoeft je geen zorgen te maken voor een plotse aandrang of ongewilde urinelozing.

Er bestaat talloze oplossing in het assortiment incontinentiemateriaal voor mannen. Afhankelijk van de specifieke situatie en toestand, bestaat er altijd een incontinentiemateriaal dat past bij jou behoefte.

Inlegverbanden voor mannen

Voor mannen die last hebben van incontinentie biedt het gamma inlegverbanden voor mannen een goede oplossing. De Abena Man inlegverbanden zijn speciaal ontwikkeld voor de anatomie van de man. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende absorptievermogens Formula 1 en Formula 2.

Ook de inlegverbanden of pads van Hartman zijn een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar inlegverbanden voor heren. Ook deze pads zijn beschikbaar met een verschillend absorptievermogen: 2 drops en 4 drops.

Optrekbroekjes voor mannen

Optrekbroekjes worden gedragen als een gewone onderbroek en bieden voor veel mannen de perfecte oplossing bij ongewenst urineverlies. De Molicare Men Pants zijn afgestemd op de mannelijke anatomie en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en verschillend absorptievermogen.

Pampers voor mannen

Bij zwaardere incontinentie of personen die aan het bed gekluisterd zijn, wordt er vaak gekozen voor pampers voor volwassenen. Deze pampers hebben een groot absorptievolume en blijven comfortabel aanvoelen, zelf nadat ze een grote hoeveelheid vocht geabsorbeerd hebben.

Op zoek naar incontinentiemateriaal voor mannen?

Ben je op zoek naar het ideale incontinentiemateriaal voor mannen? Gebruik dan zeker onze incontinentie advies tool. Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op! Onze incontinentie verpleegkundige helpt je graag verder met je zoektocht naar de geschikte producten.

Gepost op apr 30, 2021

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00