bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Urineverlies bij inspanningen en sporten

inspanningsincontinentie

Heel wat mensen kampen met ongecontroleerd urineverlies bij inspanningen en sporten. Dat is meestal het gevolg van een verzwakking van de bekkenbodemspieren. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om die spieren weer te trainen. En daarnaast vind je bij ons een groot aanbod aan producten om dat ongewenste urineverlies op te vangen.

Oorzaken van urineverlies

Urineverlies bij sporten, springen, hard lachen of niezen wordt ook wel inspanningsincontinentie genoemd. In feite komt het erop neer dat de afsluiting van de blaas niet functioneert zoals het hoort. De oorzaak ligt meestal bij een verzwakte bekkenbodemspier die bij de inspanning onvoldoende gecontroleerd kan worden.

Er zijn verschillende redenen waardoor een bekkenbodemspier kan verzwakken. De meest gekende oorzaak voor die verzwakking is een bevalling. Op dat moment wordt de spier extreem uitgetrokken en heeft ze dus een hele poos nodig om zich te kunnen herstellen.

Maar ook een vermindering van de vrouwelijke hormonen en normale ouderdomsverschijnselen kunnen voor minder spierkracht rond de blaas zorgen. Wanneer die vol is en de spieren kunnen de urine niet tegenhouden kan er dus inspanningsincontinentie voorkomen.

Wat doen tegen urineverlies bij inspanningen

Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen die de kans op urineverlies bij inspanningen en sporten verkleinen. Zo kunnen vrouwen na de bevalling zelf of onder begeleiding van een gespecialiseerde kinesist oefeningen doen om de bekkenbodemspieren weer te versterken.

Je kan er ook voor kiezen om bij het sporten een pessarium te dragen. Dat helpt meteen en is zeker te overwegen in combinatie met de eerder genoemde oefeningen. Tenslotte bestaan er medische ingrepen waarbij er een bandje rond de plasbuis wordt aangebracht. Dat plasbandje helpt je om de urine op te houden. Heb je vaak last van ongewenst urineverlies bij inspanningen en sporten? Praat er dan over met je huisarts.

Incontinentiemateriaal

Om de ongemakken van ongewenst urineverlies zoveel mogelijk te beperken biedt Tomcare verschillende soorten incontinentiemateriaal aan dat de urine makkelijk kan opvangen. Zo kan je ongehinderd sporten met een comfortabel gevoel.

Onze inlegverbanden van Hartmann en Abena zijn uitermate geschikt om licht urineverlies op te vangen. Ze zorgen voor een droog gevoel en houden eventuele nare geurtjes tegen. Maar we hebben ook optrekbroekjes die je als gewoon ondergoed kan dragen. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en dankzij hun elasticiteit passen ze zich perfect aan je lichaam aan.

Bij zwaarder urineverlies en zelfs stoelgangverlies kan een inlegluier een oplossing bieden. Gelukkig bestaat er voor iedere situatie een oplossing op maat. Zo kan je zelfs met de zwaarste vorm van inspanningsincontinentie toch nog comfortabel door het leven gaan. Je kan ons steeds contacteren voor meer info over onze producten.

Gepost op jul 22, 2019

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00