bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Sporten bij urineverlies: wat kan je eraan doen?

Kan je blijven sporten bij urineverlies? Zeker. Het is zelfs aan te raden. Met incontinentiemateriaal of andere tips kan je terug comfortabeler sporten.

Waarom treedt urineverlies op?

Urineverlies bij het sporten of andere inspanningen noemt men inspannings- of stressincontinentie. Bij inspanningen stijgt de druk op de blaas. Als bekkenbodemspieren zwak zijn, is de kans groter dat die druk leidt tot ongewenst urineverlies. Heb je er last van, dan ben je niet alleen: 39 tot 49% van de sportende vrouwen heeft er wel eens last van.

Wat kan je eraan doen?

Sporten is gezond. Het is dus jammer dat je daarmee zou stoppen omwille van het urineverlies. Probeer daarom deze tips eens uit.

  • Train je bekkenbodemspieren. Door geregeld je bekkenbodemspieren te trainen, kan je het urineverlies beperken of zelfs doen verdwijnen. Blijf de oefeningen wel regelmatig doen.
  • Plas voor je gaat sporten, maar neem er je tijd voor. Persen is geen goed idee. Zit ook goed recht, met je bekken naar voren gekanteld.
  • Drink voldoende. Het is niet omdat je drinkt, dat je het urineverlies bevordert. Bovendien is voldoende drinken noodzakelijk als je gezond wil sporten. Mijd wel dranken met cafeïne en koolzuur.
  • Draag geschikt incontinentiemateriaal. Met verbanden, optrekbroekjes of ander incontinentiemateriaal kan je blijven sporten, zelfs bij urineverlies. Vind je strakke sportkleding niet comfortabel als je incontinentiemateriaal draagt? Een sportrokje is een goede oplossing.
  • Probeer af te vallen als je overgewicht hebt. Een van de mogelijke oorzaken van urineverlies is namelijk overgewicht. Sporten is uiteraard een van de manieren om je gewicht te verminderen.

Meer info over ons aanbod aan incontinentiemateriaal? Contacteer ons gerust.

Gepost op mrt 08, 2017

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00