bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Luiers met heupbandsysteem kopen

Luiers met heupbandsysteem vormen een interessante oplossing voor personen die kampen met incontinentie. Het grote voordeel van dit systeem is de mogelijkheid om zelf verschillende handelingen uit te voeren tijdens het dragen van de luier. Vooral rolstoelgebruikers die zelfhulpzaam zijn, halen enorm veel voordeel uit het gebruik van dit type incontinentiemateriaal. De luier met heupbandsysteem laat namelijk toe dat de luier makkelijk zelf verschoven kan worden en biedt een makkelijke toegang om de luier een stuk te laten zakken om te plassen.

Luiers met heupband

Luiers met heupband bestaan uit een gordel of wing die rond de buik vastzit. De positie van de heupband kan makkelijk zelf aangepast of geherpositioneerd worden. De absorberende pad zit vast aan de rugzijde van de luier, wat ervoor zorgt dat de voorzijde en buik helemaal vrijgemaakt kan worden zonder dat de heupband moet verwijderd worden.

Wanneer kiezen voor luiers met heupband?

Het gebruik van dit type incontinentiemateriaal is erg interessant voor rolstoelgebruikers. Dankzij de heupband die aan de voorzijde verstelbaar is, kan men deze luier makkelijk opnieuw in positie brengen of van positie veranderen. De absorberende pad wordt met een sluitingsmechanisme vastgemaakt aan de band vooraan. Daardoor blijft het, vooral voor mannen, relatief makkelijk om zelfstandig te plassen met behulp van een urinaal.

De keuze voor een luier met heupband wordt vaak gemaakt op basis van de zelfredzaamheid van de gebruiker. Wil die zelf nog makkelijk zelfstandig kunnen plassen zonder altijd beroep te doen op de luier? Dan is dit systeem de ideale oplossing.

Hoe gebruik je luiers met gordelsysteem?

Dit type incontinentiemateriaal is relatief makkelijk aan te brengen. De gordel of heupband wordt rond de buik vastgemaakt. Zorg ervoor dat de absorberende pad aan de rugzijde zit. Daarna kan de pad tussen de benen naar voor getrokken worden. Daar bevestigt u de voorzijde van de luier aan de voorzijde van de heupband. Tijdens het dragen kun de positie van de heupband eventueel aangepast worden door de drager. Die kan ook de voorzijde makkelijk losmaken om deze te herpositioneren of om ruimte te maken voor een plastuit of urinaal.

Verkrijgbaar in verschillende maten en absorptiecapaciteiten

Alle luiers met heupbandsysteem zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo kan iedereen gebruik maken van deze luiersystemen, ongeacht de buikomtrek. Ook op gebied van absorptievermogen zijn de mogelijkheden breed. Het absorptievermogen varieert van 3000 ml tot meer dan 4400 ml.

Luiers met een hoog absorptiegehalte zijn een goede keuze voor personen met zware incontinentie. De Absorin T-Fit Ultra Medium en de Absorin T-Fit Ultra Large voelen aangenaam en comfortabel aan de huid ook wanneer ze al een behoorlijke hoeveel vocht geabsorbeerd hebben.

Abri Wing luiers voor volwassenen

Abri Wing is een Premium luier met heupbandsysteem van het merk Abena. Deze luiers worden het vaakst besteld omdat ze van erg goede kwaliteit zijn. Dankzij het unieke sluitmechanisme aan de heupband rond de buik, kunnen deze luiers makkelijk zelf versteld worden. Deze oplossing voor matige tot zware incontinentie is erg handig voor rolstoelgebruikers of mensen met een lichamelijke handicap. De Abena Wing Medium M4 heeft een heupomtrek van 70 tot 110 cm en is dus uiterst verstelbaar. De absorptiecapaciteit van deze luier met gordelsysteem bedraagt. 3550 ml. De Abena Wing Large L4 heeft een iets ruimere heupomtrek van 90 tot 135 cm en heeft een absorptievermogen van 4100 ml. Beide modellen van Abri Wing zorgen voor een goede pasvorm en aangenaam gevoel tegen de huid. De Abri Wing luiers zijn ook uitgerust met een verzadigingsindicator. Zo weet je snel en discreet wanneer de luier vervangen moet worden.

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00