bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Pillendoos kopen

Pillendozen zijn een handig hulpmiddel voor personen die regelmatig medicatie moeten innemen. Door gebruik te maken van een pillendoos die 7 dagen vooruit kan gevuld worden, is de kans bijzonder klein dat er vergissingen gemaakt worden. Heb jij of een familielid last met het innemen van medicijnen op verschillende tijdstippen en dagen? Overweeg dan om een pillendoos voor 7 dagen te gebruiken. Bij Tomcare vind je een ruim aanbod medisch materiaal.

Pillendoos 7 dagen

De pillendoos voor 7 dagen bestaat uit 7 verschillende compartimenten. Voor iedere dag van de week is er een compartiment beschikbaar. Op het compartiment staat duidelijk de dag van de week vermeldt. De aparte compartimenten of boxen zijn ingedeeld in 4 delen van de dag: de ochtend, middag, avond en nacht. De pillendoos voor 1 week is één van de beste manieren om medicijnen op de juiste dag en het juiste tijdstip in te nemen.

Pillendoos in houder of pillendoos voor op reis

De Medidos pillendoos voor 1 week is voorzien van een handige houder in de vorm van een boekje. Je neemt deze pillendoos dus makkelijk mee in een handtas, rugzak of reistas. De compacte vorm van dit doosje laat toe dat je het makkelijk mee kan nemen.

Extra grote pillendoos

De extra grote Medimax pillendoos bevat extra grote compartimenten voor iedere dag. De pillendoos is verpakt in een houder in de vorm van een boekje, dat je makkelijk kan afsluiten. Je kan deze extra grote pillendoos dus vlot meenemen in een handtas of rugzak.

Ook de gewone pillendoos voor 7 dagen biedt voldoende ruimte. Dit is de meest bekende en meest gebruikte pillendoos op de markt. De compartimenten zijn voldoende groot voor de meeste gebruikers.

Hoe gebruik je een pillendoos?

Een pillendoos bevat een box voor iedere dag van de week. Elke box is dan weer ingedeeld in 4 vakken: ochtend, middag, avond en nacht.

Afhankelijk van de actuele toestand van de patiënt, kan deze zelf de pillendoos vullen op zondagavond of bij de start van de week. In andere gevallen neemt een thuisverpleegkundige of mantelzorger deze taak op zich.

Er moet steeds opgelet worden dat het juiste compartiment voor die dag gebruikt wordt. Voor personen met dementie, is de standaard pillendoos bijzonder handig. Deze pillendoos laat toe om telkens de volgende dag te nemen, zonder dat je effectief de dag van de week moet kennen. Toch blijft het een goed idee om duidelijke afspraken te maken over het nemen van medicatie.

Is een pillendoos geschikt voor blinden en slechtzienden?

De dagen van de week zijn in grote, heldere letters vermeld op iedere box. Bovendien is het systeem van de standaard pillendoos zo ontwikkeld dat iedere dag de volgende box genomen wordt, zonder dat het essentieel is om de dag af te lezen.

Onze pillendozen zijn niet voorzien van brailleletters.

Pillendoos online bestellen

Bij Tomcare bestel je makkelijk verschillende types pillendozen. Nadat je de bestelling geplaatst hebt, wordt de pillendoos bij jou thuis geleverd. Moeiteloos en zorgeloos! Heb je vragen over onze pillendozen of weet je niet zeker welke pillendoos het best bij je past? We helpen je graag verder.

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00