bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Steriele verzorgingssets kopen

Steriele verzorgingssets zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Zo bestaan er specifieke setjes voor wondzorg of voor het plaatsen van een blaassonde. Een aantal van de sets zijn ook breed inzetbaar. Als thuisverpleegkundige doe je er goed aan om steeds enkele verschillende sets in voorraad te hebben. Zo ben je altijd goed voorbereid voor ieder type handeling dat je eventueel moet uitvoeren tijdens je huisbezoeken. Bekijk ons volledig aanbod medisch materiaal.

Wat zit er in een steriele verzorgingsset?

Omdat er verschillende soorten steriele verzorgingssets bestaan, bevat iedere set ook specifieke items. De meeste sets zijn standaard uitgerust met steriele kompressen of deppertjes. Daarnaast vind je ook meestal een kunststof pincet voor eenmalig gebruik. De sets die ontworpen zijn voor een bepaalde handeling zijn vaak uitgerust met een steriel veld. Sommige andere sets bevatten items die specifiek gekoppeld zijn aan de medische toepassing. Kijk dus goed naar de specificaties van de verzorgingsset om zeker te zijn dat de set de items bevat die je nodig hebt. De meest populaire verzorgingssets in ons gamma zijn steriele verzorgingsset 1 zonder steriel veld en steriele verzorgingsset 2 mét steriel veld.

Steriele compressen of ronde deppertjes

Sommige setjes zijn uitgerust met platte steriele kompressen. De kompressen zijn makkelijk vast te nemen met het bijgevoegde pincetje. Toch geven veel verpleegkundigen de voorkeur aan de handige ronde deppertjes. Je ziet op de afbeelding meteen of de set is uitgerust met kompressen of deppertjes.

Steriel veld

Niet iedere steriele verzorgingsset is uitgerust met een steriel veld. Dat komt omdat niet iedere zorghandeling een steriel veld vereist. Voer jij handelingen uit waar het steriele veld essentieel is? Kies dan voor één van de verzorgingssets waar het veld aanwezig is. Sommige verpleegkundigen gebruiken de binnenkant van de verpakking als steriel veld om op te werken terwijl de ze set in gebruik nemen. Anderen geven dan weer de voorkeur aan het gebruik van een apart steriel veld om hun materiaal op uit te spreiden.

Pincet

Bijna iedere steriele set bevat een kunststof pincet. Deze pincet dient om de kompressen of deppers vast te nemen zodat je het materiaal niet contamineert met je handen. De pincet is bedoeld voor eenmalig gebruik en wordt samen met de rest van de set weggegooid na gebruik.

Verschillende types steriele verzorgingssets

Voor iedere medische handeling bestaat er een set. Dat geldt niet alleen voor steriele verzorgingssets, maar deze trend zien we ook terugkomen in de operatiekamer en op andere afdelingen in het ziekenhuis. Ook voor verpleegkundigen en thuisverpleegkundigen voorzien we specifieke sets voor bepaalde handelingen. Je mag ervan uit gaan dat de specifieke sets de beste oplossing zijn wanneer je die handeling moet uitvoeren. De set bevat namelijk alle benodigdheden om de verpleegkundige handeling naar behoren uit te voeren.

Sondageset

Voor het plaatsen van een blaassondage gaan we ten alle tijden steriel te werk. De sondageset bevat een paar steriele handschoenen, een ondoordringbaar steriel veld, enkele deppertjes en een steriel kompres, een pincet en een kleine hoeveelheid glijmiddel.

Bekijk de sondageset van Hartmann die deze items bevat. Vergeet zeker niet om een nierbekken bij de hand te nemen wanneer je met de sondage begint. Deze sondageset is voorzien van een klein opvangpotje van 120 ml.

Poortkatheterset

De poortkatheterset van Mediset is uitgerust voor het onderhoud van een port-a-cath. De set is vrij uitgebreid en bevat alles wat je nodig hebt om een poortcatheter te spoelen. In principe hoef je geen andere materialen klaar te houden voor het aanprikken van de poortkatheter. Enkel wanneer er medicatie moet ingespoten worden, hoef je deze op voorhand klaar te leggen. De bijgevoegde aanpriknaald is een 20G naald. Hou er rekening mee dat je misschien een extra aanpriknaald bij de hand kan houden.

Wiekenset

De wiekenset is voorzien voor het plaatsen van een wiek in een wonde. De wiek laat toe dat afvalstoffen makkelijk de wonde kunnen verlaten, terwijl de rest van de wonde netjes dicht kan groeien. Deze steriele set bevat de specifieke items die je nodig hebt om een wiek te plaatsen bij één van je patiënten. De set bevat een schaar, een peiler en een blauwe pincet.

Aparte materialen en toebehoren

Naast de kant-en-klare verzorgingssets kan je bij TomCare ook de broodnodige extra’s bestellen die niet mogen ontbreken in jouw werkset.

Medische schaar

Een medische schaar is onmisbaar in iedere verzorgingsset. In ons assortiment vind je de scherpe rechte schaar van Hartmann en kleine schaar met fijne punten. Ieder van deze scharen heeft een eigen gebruiksdoel. Ze liggen beide makkelijk in de hand.

Medisch pincet

Het medische pincet van Adson is vervaardigd uit metaal. Het pincet zit verpakt in een steriele blister. Deze pincetten koop je in een verpakking van 60 stuks.

Peilsonde

De peilsonde van Hartmann is zeer geschikt voor het openen van wondranden of om de diepte van een wonde te berekenen. Ook voor het aanbrengen van een wiek is deze peilsonde goed geschikt. De peilsonde is vervaardigd uit metaal en zit steriel verpakt in een aparte blister.

Medische Nietjesverwijderaar

Wanneer je een bezoek brengt aan een patiënt die een operatie ondergaan heeft, bestaat de kans dat het jouw taak is om de nietjes van de operatie te verwijderen. Met de medische nietjesverwijderaar van Hartmann verwijder je makkelijk en pijnloos operatienietjes.

Stitch cutter kopen

Stitch cutters hebben een breed toepassingsgebied. Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Ook voor het verwijderen van draadjes en hechtingen is de stitch cutter erg geschikt. Maar er bestaan natuurlijk meerdere medische handelingen die het gebruik van een stitch cutter vereisen. De stitch cutters zijn beschikbaar in een lange en een korte versie.

Tongspatels kopen

Bestel je steriel verpakte tongspatels bij Tomcare. In ons aanbod vind je de klassieke houten tongspatels en de plastieken tongspatels van Hartmann.

Steriele verzorgingssets online bestellen

Zoals je kan zien, zijn de steriele verzorgingssets verkrijgbaar in alle maten en soorten binnen ons aanbod aan medisch materiaal. Ongeacht de gebruikstoepassing en jouw persoonlijke voorkeur, de perfecte steriele verzorgingsset zit zeker in ons aanbod. Blader doorheen de mogelijkheden en selecteer de set die het best past bij jouw wensen en uit te voeren handelingen. Alle bestelde producten worden aan huis geleverd.

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00