bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Geschikt verband kopen

Fixatiewindels kunnen voor veel doeleinden aangewend worden. Vaak worden ze gebruikt om een verband of kompres in de juiste positie te houden, maar je kunt ze ook gebruiken om druk uit te oefenen of een gewricht te fixeren.

Tomcare is gespecialiseerd in medisch materiaal. Bij ons kan je terecht voor alle types fixatiewindels en gaaswindels.

Elastische, zelfklevende fixatiewindel

Zelfklevende fixatiewindels zijn ontworpen voor eenmalig gebruik. De Peha Haft zelfklevende windels zijn in de meeste gevallen een bijzonder goede keuze. Deze fixatiewindels zijn veelzijdig inzetbaar en vormen een goede basis in je apotheekkast. Het is een latexvrije en rekbare windel die goed op zichzelf kleeft.

Je kandeze windel gebruiken om een wondkompres te fixeren, maar je kunt ze ook gebruiken als steunverband om een gewricht te ondersteunen. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende afmetingen:

Elastische fixatiewindel

Elastische fixatiewindels zijn verkrijgbaar in zelfklevende of niet zelfklevende vorm. De niet klevende elastische fixatiewindel wordt gewoonlijk gebruikt ter ondersteuning van een gewricht.

In ons assortiment is het Nobatricot elastische buisverband een goede keuze als fixatieverband. Het verband is 8 cm breed en 20 m lang. Je kunt het verband makkelijk afknippen op de perfecte lengte.

Elastische gaaswindel

Elastische gaaswindels worden gebruikt om een kompres of wondverband op de juiste plaats te houden. Deze windels hebben een minder krachtige elasticiteit en zijn niet geschikt om een gewricht te ondersteunen.

Elastische gaaswindels zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes: 5 cm, 7 cm of 10 cm. De lengte kan naar wens worden afgeknipt.

Kripwindel

De kripwindel of windel met de rode streep aan de zijkant is een iconisch fixatieverband. Het wordt meestal gebruikt om een gipsverband af te dekken. De WM kripwindel in ons assortiment is 7 cm breed. De lengte is af te knippen naar keuze.

Advies nodig over de juiste fixatiewindel?

De meeste van onze fixatiewindels zijn veelzijdig in te zetten in de verzorging. Ben je op zoek naar een specifiek type fixatiewindel? Bekijk zeker even de fixatiewindels in ons assortiment. Je kunt bovendien ook altijd bij ons terecht om advies in te winnen of met je vragen. We helpen je graag met ons deskundig advies.

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00