bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Wist je dat 1 op 9 mannen ooit te maken krijgt met incontinentie? Dit is allesbehalve aangenaam. Bij Tomcare begrijpen we dat mannen een oplossing op maat willen. Een mannenlichaam is nu eenmaal anders dan een vrouwenlichaam. Met een inlegkruisje voor mannen anticipeer je op vervelende momenten.

Hoewel er inlegkruisjes bestaan die voor zowel mannen als vrouwen geschikt zijn, kiezen sommige mannen liever voor een product ontworpen voor mannen. Je hebt geen last meer van geurtjes en je bent discreet beschermd tegen onaangename verrassingen. Zo kan je opnieuw focussen op jouw dagelijkse routine in plaats van op jouw blaas.

Als man geconfronteerd worden met urineverlies is vaak gênant. Voor vrouwen is de stap naar incontinentiemateriaal sneller gezet. Daar tegenover staat dat veel mannen inlegkruisjes voor mannen niet kennen. Een doosje inlegkruisjes op de band in de supermarkt leggen doen mannen liever niet. Tomcare helpt mannen die last hebben van urineverlies opnieuw te leven zoals zij dat willen.

Diverse oorzaken incontinentie

Incontinentie kan diverse oorzaken hebben. Ook de hoeveelheid urineverlies varieert enorm van persoon tot persoon. Het gebruik van dunne inlegkruisjes voor mannen is vooral aangewezen bij licht urineverlies en druppelincontinentie.

Druppelincontinentie

Inlegkruisjes zijn relatief dun en zijn uitermate geschikt voor personen met licht urineverlies. Druppelincontinentie betreft het verlies van kleine beetjes urine na het plassen of tussen 2 plasbeurten door. Voor dit type incontinentie is het gebruik van een inlegkruisje de ultieme oplossing.

Inlegkruisjes gebruiken bij stressincontinentie

Stressincontinentie komt voor bij fysieke inspanningen. Zo gebeurt het dat mannen urine verliezen bij het sporten. Ook lachen of niezen veroorzaakt deze vorm van incontinentie. Dit vergroot de druk op de buik.

Inlegverbanden voor aandrangincontinentie

Bij mannen is aandrangincontinentie de meest voorkomende variant. Bij deze vorm van incontinentie heeft de persoon in kwestie weinig controle over de blaas. De oorzaak hiervan ligt regelmatig bij een vergrote prostaat.

Incontinentie aanpakken met de juiste producten

Soms krijgen mannen geleidelijk aan meer last van incontinentie. Soms gebeurt dit plots ten gevolge van een ongeval of een operatie. Wat de oorzaak ook is, Tomcare helpt jou terug een normaal leven te leiden.

Dunne inlegkruisjes voor mannen

Inlegkruisjes voor mannen zijn te vergelijken met inlegkruisjes voor vrouwen. De anatomische vormgeving is aangepast aan het mannelijke lichaam en zorgt zo voor een betere bescherming en pasvorm. Bekijk ook zeker de verschillende absorptieniveau ‘s bij de diverse producten om de ideale match voor jouw situatie te vinden.

Inlegluier of maandverband voor mannen

Is een inlegkruisje te dun of biedt het te weinig bescherming? Inlegluiers of maandverbanden voor mannen hebben een groter absorptievolume. Ze zijn beter geschikt voor personen die last hebben van een gematigde vorm van urineverlies.

Incontinentiebroekjes

Heb je last van matige tot zware incontinentie en ben je op zoek naar een incontinentiemateriaal dat een optimale bescherming biedt en goed aansluit tegen je lichaam? Bekijk dan zeker ook de incontinentiebroekjes die je als gewoon ondergoed kan dragen. De broekjes zijn verkrijgbaar in een discrete, donkerblauwe kleur. Je draagt ze dus onopvallend onder je jeans of sportkledij.

Veel gestelde vragen over inlegkruisjes voor mannen

Krijg je plots te maken met ongewenst urineverlies? Dan zit je ongetwijfeld met heel wat vragen. Bij Tomcare merken we dat mannen die kampen met incontinentie vaak veel vragen hebben. Er ontstaat onzekerheid en die onzekerheid willen we graag wegnemen door de vaakst gestelde vragen voor je te beantwoorden.

Waarom maandverband voor mannen?

Maandverband voor mannen is niet helemaal hetzelfde als maandverband voor vrouwen. Je kan, als man, probleemloos gebruik maken van de incontinentiematerialen die ook door vrouwen gebruikt worden. Maar je kunt ook kiezen voor inlegkruisjes en maandverbanden die specifiek ontworpen zijn voor heren.

Deze producten zijn aangepast aan de anatomie van de man. Ze zorgen voor een degelijke en discrete bescherming voor mannen. Maandverband voor mannen heeft een aangepaste pasvorm en sluit altijd goed aan tegen het lichaam.

Wat te doen bij urineverlies bij mannen?

Heb jij zelf, of iemand uit je directe omgeving, plots te maken met urineverlies? Je kan meteen actie ondernemen door te kiezen voor een kwalitatief product met absorberende werking. Op die manier hoef je jezelf niet thuis op te sluiten uit angst voor gênante situaties.

Daarnaast raden we aan om een arts of specialist te raadplegen. Je arts helpt jou om de oorzaak van de incontinentie te achterhalen. Incontinentie kan pas aangepakt worden wanneer je eenmaal op de hoogte bent van de oorzaak. Plan dus een afspraak in bij je huisarts of bij een arts die je momenteel behandelt. Deze zal een lichamelijk onderzoek uitvoeren of je doorverwijzen naar een specialist.

Welk incontinentiemateriaal is geschikt voor mannen?

De meeste incontinentiematerialen zijn ontworpen voor gebruik door zowel mannen als vrouwen. Ben jij op zoek naar producten die specifiek ontworpen zijn voor mannen? Bekijk dan het incontinentiemateriaal voor mannen.

Twijfel je welke producten het meest aangewezen zijn voor jouw specifieke situatie? Beantwoord dan anoniem enkele vragen in onze inco advies tool. Deze tool is ontwikkeld om je te helpen de juiste keuze te maken. Zo weet je binnen enkele minuten meteen welke producten het best passen bij jouw persoonlijke situatie.

Waar kan je maandverband voor mannen kopen?

In de webshop van Tomcare vind je een ruim en divers aanbod aan verschillende incontinentiematerialen. We werken samen met kwalitatieve merken voor de verdeling van incontinentiemateriaal van hoge kwaliteit voor een interessante prijs.

Onze producten voor incontinentie

Onze leveranciers zijn hoog aangeschreven producenten op gebied van incontinentiemateriaal. De merken Abena en Hartmann hebben een interessant aanbod in bescherming, specifiek voor mannen.

Wie bij Tomcare inlegkruisjes voor mannen bestelt, mag rekenen op discretie. Of je jezelf er nu voor schaamt of niet, we houden er rekening mee dat je hier liever niet mee te koop loopt. Onze pakketten worden dan ook geleverd in een blanco pakketje zonder vermelding van de afzender.

Je kan bij Tomcare ook terecht voor andere incontinentiematerialen zoals inlegverbanden, optrekbroekjes, kleefluiers en luiers met heupbandsysteem.

Tomcare: discrete bescherming

Vaak wordt incontinentie gezien als een typisch vrouwenprobleem. Daardoor houden veel mannen dit ongemak voor zichzelf. Het taboe dat leeft rond incontinentie bij mannen is hardnekkig. Het ongemak komt weliswaar vaker voor bij vrouwen, toch treft urineverlies ook een groot aantal mannen. Vooral bij veertigplussers komt het wel vaker voor.

Mannen die Tomcare leren kennen staan vaak verstomd dat er zoiets bestaat als inlegkruisjes voor mannen. Voor de meesten is het een opluchting te weten dat ze niet alleen zijn. De schaamte kunnen we nooit helemaal wegnemen, maar we maken leven met incontinentie wel aangenamer. Dankzij een eenvoudig inlegkruisje voor mannen durven mannen met ongewenst urineverlies terug buiten komen. Ten gevolge van incontinentie voelen mannen zich soms opgesloten in hun eigen huis. Het is fijn om terug te gaan sporten of uit eten te gaan zonder zorgen.

Laat incontinentie niet langer jouw leven domineren. Tomcare is gespecialiseerd in incontinentiemateriaal voor zowel vrouwen als mannen. Wij hebben producten die geschikt zijn voor lichte tot zware incontinentie. Voor mannen met zware incontinentie raden we kleefluiers of pampers voor volwassenen aan. Deze hebben een hoge absorptiecapaciteit.

Neem vandaag met ons contact op. Praat je er liever niet over? Dan kan je ook een gratis staal bestellen om jezelf te overtuigen.

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00