bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

We staan er niet bij stil, maar ongeveer één op tien mannen van boven de 40 heeft problemen met ongewild stoelgang- of urineverlies. Boven de 75 jaar is dat zelfs één op drie. Nog te vaak is incontinentie mannen een taboe maar gelukkig bestaan er oplossingen die het dagelijks leven een stuk draaglijker maken.

Incontinentie bij mannen

Net zoals bij vrouwen komt inspanningsincontinentie ook regelmatig voor bij mannen, vooral bij wie een ingreep aan de prostaat heeft ondergaan. Plots spannen en ontspannen van spieren (zoals bij lachen, niezen, of zware lasten tillen) laat dan ongecontroleerd urine vrij.

Een andere vorm bij mannen – ook meestal gelinkt aan de prostaat – is aandrangincontinentie. Ook al is de blaas nog niet helemaal vol, toch trekt ze plots samen en is de drang om naar het toilet te gaan erg hoog. Soms zo hoog dat het te laat is.

Maar de meest voorkomende kwaal bij mannen is nadruppelen. Je gaat gewoon naar toilet, je hebt het gevoel dat de blaas helemaal leeg is, maar toch komt er nadien nog urine vrij. En afhankelijk van de ernst van de aandoening kunnen dat redelijke hoeveelheden zijn.

Incontinentie mannen komt dus vaker voor dan gedacht. Soms nemen we het ongemak er gewoon bij omdat we denken dat het normaal is voor de leeftijd. Maar eigenlijk hoeven mannen hier niet te veel onder te lijden want er bestaan oplossingen die de levenskwaliteit behoorlijk kunnen verhogen. Bekijk alvast ons aanbod kwalitatief incontinentiemateriaal dat met zorg voor jou werd samengesteld.

Onze topmerken

Omdat incontinentie mannen eveneens treft hebben de producenten waarmee Tomcare samenwerkt ook een specifiek aanbod voor de heren op de markt gebracht. De materialen zijn ontworpen voor de anatomie van de man en bieden oplossingen voor de meest voorkomende problemen van stoelgang- en urineverlies.

Zo heeft het Scandinavische merk Abena een speciale reeks inlegverbanden voor mannen ontwikkeld: de Abri Man. De anatomisch gevormde inlegverbanden voor mannen zorgen ervoor dat lekken onmogelijk wordt terwijl het verband alle vocht optimaal absorbeert en nare geurtjes vermijdt.

Maar ook het Duitse Hartmann heeft met Molimed for Men een schitterend product ontwikkeld. Verwacht ook hier een optimaal droogtegevoel zonder bijkomende geurtjes. En dankzij de kleefstroken blijft het verband perfect op zijn plaats zitten.

Andere oplossingen

Liever een oplossing die je meteen als ondergoed kan dragen? Bekijk dan onze optrekbroekjes voor mannen eens. Zo biedt de Abena Abri Flex je gegarandeerd een heel hoog draagcomfort. Maar ook de speciaal voor mannen ontworpen optrekbroekjes, Hartmann Molicare Premium Men Pants houden je een hele dag door droog en comfortabel.

Natuurlijk zijn ook onze andere producten, zoals de kleefluiers, inlegluiers en bed onderleggers ideaal om jouw leven zo comfortabel mogelijk te maken. Wil jij meer weten over onze oplossingen voor incontinentie mannen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor advies en een gratis proefpakket.

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €40.00
NEDERLAND: Vanaf €60.00