bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Kleefluiers kopen

Kleefluiers zijn de ideale oplossing voor personen met matig tot zwaar urineverlies. Deze luiers zijn makkelijk aan te brengen bij personen die in bed liggen en vormen dus de perfecte oplossing voor bedlegerige patiënten. De kleefluiers zijn beschikbaar met een hoog absorptieniveau waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor personen die langer in bed liggen tussen de verversing van de luier. In onze nieuwe webshop vind je een ruim aanbod aan incontinentiemateriaal

Wanneer een kleefluier gebruiken?

De kleefluiers zijn in principe geschikt voor iedereen die last ondervindt van incontinentie of ongewild urineverlies. Door hun constructie en wijze van gebruik worden ze veelal aangewend bij bedlegerige patiënten die niet zelfhulpzaam zijn. Dit type luier is erg makkelijk om aan te brengen bij personen die op hun rug liggen. Om die reden worden ze erg vaak gebruikt in ziekenhuizen, zorgcentra en door thuisverpleegkundigen die de zorg van een bedlegerig persoon op zich nemen. Ook als mantelzorger kunt u gebruik maken van dit type luier. U mag ervan uitgaan dat kleefluiers het makkelijkste type luiers zijn om aan te brengen bij een ander persoon die weinig medewerking verleent.

Hoe een kleefluier gebruiken?

Een kleefluier is vrij makkelijk en intuïtief in gebruik. De luier kan helemaal open geplooid worden. De achterzijde van de luier wordt onder rug van de patiënt getrokken. Let hierbij op dat u goed kijkt naar het verschil tussen voorzijde en achterzijde. Nadat de achterzijde van de kleefluier voldoende hoog onder de rug geschoven is, kunt u de voorzijde over de buik trekken. Verwijder de plakstrips en kleef deze dicht op de buik. Zorg ervoor dat de luier strak genoeg rond de buik en de bovenbenen zit om lekkage te voorkomen. Hoe beter de pasvorm, hoe beter de bescherming. Deze verstelbare pasvorm is ook een groot voordeel van kleefluiers. U bepaalt zelf hoe strak de luier juist zit.

Maten en absorptieniveau ’s voor pampers voor volwassenen

Kleefluiers zijn beschikbaar in verschillende maten en absorptieniveau’s. De maten variëren van XS tot XL. Ze zijn dus geschikt voor personen met ieder type lichaamsbouw. Ook voor zware personen met obesitas die last hebben van incontinentie kunt u een kleefluier gebruiken.

Bij het merk Dailee wijken de maten een beetje af van de andere merken. Dailee maakt gebruik van stretch materialen, wat ervoor zorgt dat je bij Dailee een maatje kleiner kan nemen dan gewoonlijk.

Ook op gebied van absorptieniveau bestaat er veel variatie. Mede om die reden wordt er vaak naar dit type luier gegrepen als oplossing voor nachtelijke incontinentie. De Absorin Comfort Night Slip Ultra is een populair type kleefluier voor gebruik tijdens de nacht. De absorptie van deze luier bedraagt 3900 ml, wat voldoende is om een hele nacht bescherming te bieden, zowel voor mannen als vrouwen.

Twijfel je over de juiste maat of absorptievermogen? Gebruik onze INCO-advies tool om de juiste producten te vinden voor jouw situatie!

Dailee Slip kleefluiers

De Dailee Slip kleefluiers bieden een geweldig goede kwaliteit voor de prijs. Dankzij de perfecte pasvorm bestaat er weinig kans op lekkage. Aan de buitenkant van de luiers bevindt zich een handige aanduiding van de vochtigheid. Zo weet je meteen of de luier aan vervanging toe is.

De inlegluiers van Dailee hebben een groot absorptievermogen en zijn dus geschikt voor minder mobiele mensen met matig tot zwaar urineverlies.

Kleefluiers Abena

Abena is een vooraanstaand merk op gebied van kwalitatieve en comfortabele kleefluiers voor volwassenen. De Abena Slip modellen zijn erg populair en bieden een groot gebruiksgemak. De meest gebruikte kleefluiers van Abena zijn:

Hartmann Molicare Elastic voor thuiszorg of mantelzorg

De kleefluiers van Hartmann werken met een ander systeem dan de andere kleefluiers. Het Molicare Elastic systeem is gericht op een makkelijk en vlot gebruik. Met dit type luiers kunt u als thuiszorger of mantelzorger met minder stappen een kwalitatieve luier aanleggen bij een bedlegerig persoon. Met behulp van een gordelsysteem waarbij een plaklint rond de buik of taille wordt aangelegd, kunt u de luiers snel en efficiënt vervangen. Het systeem wordt geprezen omwille van het gebruiksgemak en bovendien hebben verzorgers die dit systeem gebruiken minder snel last van rugklachten.

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00