bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Traditionele wondverzorgingsproducten kopen

Traditionele wondzorg betreft de verzorging van eenvoudige wonden, zoals schaafwonden en snijwonden. Bij Tomcare vind je de nodige materialen voor traditionele wondzorg: pleisters, kompressen en verbanden. Voor basis wondzorg vind je hier alles wat je nodig hebt! Tomcare biedt namelijk een uitgebreid aanbod aan medisch materiaal.

Wat is traditionele wondzorg?

Bij traditionele wondzorg ligt de focus op wondsluiting. Hiervoor worden onder andere steriele en hydrofiele gaasverbanden en zelfklevende wondverbanden gebruikt. Het zijn veelal basisproducten die voor ieder type wond kunnen worden ingezet. Bij het assortiment voor traditionele wondverzorging vind je de klassiekers van de wondverzorging terug.

Materialen voor traditionele wondzorg

In het assortiment aan materialen voor traditionele wondzorg kies je uit een ruim gamma aan producten voor de behandeling van een eenvoudige wonde. Vooral het droge wondmilieu en de niet geïnfecteerde wonden komen hier aan bod. Om een schone, droge wonde te verzorgen, vind je bij Tomcare al het nodige! Bekijk zeker ook onze producten voor moderne wondzorg.

Niet-zelfklevende steriele kompressen en wondverbanden

Sommige eenvoudige wonden vereisen de applicatie van een niet-zelfklevend steriel kompres. Het steriele kompres mag niet met de vingers worden aangeraakt bij het aanbrengen. Om het kompres op de goede plaats te houden, kan je gebruik maken van een windel, een verband of de juiste tape.

Zelfklevende steriele wondverbanden

Het zelfklevend steriel wondverband is een andere applicatie in de traditionele wondzorg. Dankzij de zelfklevende rand blijft het verband makkelijk op de goede plaats zitten. Zelfklevende steriele wondverbanden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.

De meest gebruikte zelfklevende steriele wondverbanden zijn de Cosmopor latexvrije wondverbanden.

Niet-steriele kompressen

Niet-steriele kompressen worden veelal gebruikt voor kleine, eenvoudige wonden. Deze kompressen zijn een onmisbaar gegeven in de werkset van iedere verpleegkundige. Naast het gebruik in de traditionele wondzorg, kunnen deze kompressen ook aangewend worden bij diverse verpleegkundige handelingen.

Niet-klevend kompres

Het niet-klevend kompres bestaat uit een absorberende laag voor de absorptie van bloed of wondvocht. De laag die contact maakt met de wonde, is voorzien van specifieke materialen die inkleven en doorlekken tegen gaat. Niet klevende kompressen zijn beschikbaar in verschillende formaten en absorptievermogens. Het kompres wordt op zijn plaats gehouden door het aanbrengen van een verband of met de juiste tape.

Niet-verklevend kompres

Afhankelijk van het type wonden kan er gekozen worden voor niet-verklevende kompressen met absorberend vermogen, zoals de Melolin kompressen. Het gaat hier veelal om licht tot matig exsuderende wonden. Deze kompressen dienen om een schone of gehechte wonde af te dekken zonder te verkleven met de wonde.

Pleisters en kompressen voor traditionele wondzorg bestellen?

Bij Tomcare kan je terecht voor alle types incontinentiemateriaal en basismaterialen voor wondzorg. Op deze pagina vind je alle materialen voor de behandeling van eenvoudige en schone wonden. Zoek je behandelingsmaterialen voor moderne wondzorg of voor de behandeling van complexe wonden? Bekijk dan zeker ook ons aanbod voor moderne wondzorg. Heb je vragen over de juiste producten of wens je regelmatig producten te bestellen als thuisverpleegkundige? Tomcare is de perfecte partner voor al je verpleegkundige noden. Bekijk ons aanbod of neem contact op met je vragen!

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00