bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Incontinentie bed onderleggers kopen

Bed onderleggers vormen een onmisbare bescherming bij nachtelijke incontinentie. De onderleggers zijn beschikbaar in vierkante of rechthoekige vorm. Ze dienen om de zetel of het bed te beschermen bij eventuele lekkage. De extra veiligheidsmaatregel zorgt ervoor dat de matras en de lakens minder snel vervangen moeten worden bij kleine lekkages of ongelukjes.

Wat is een bed onderlegger?

Een bed onderlegger bestaat uit een extra beschermende laag die op het bed of in de sofa wordt aangebracht. Aan de bovenzijde is de bed onderlegger voorzien van een zachte laag viscose die aangenaam aanvoelt aan de huid en een lichte absorptiecapaciteit heeft. De onderkant bevat een waterdichte laag die het vocht niet doorlaat tot bij de matras of zetel. Vaak is de onderkant ook uitgerust met een antisliplaag die voorkomt dat de onderlegger van positie verandert.

De onderleggers zijn uitgerust met een speciale absorptiekorrel die ervoor zorgt dat het gelekte vocht geabsorbeerd wordt. Een bed onderlegger wordt altijd in combinatie met andere incontinentie materialen gebruikt, gezien de absorptiecapaciteit niet voldoende hoog is om een luier of inlegluier te vervangen. Bekijk zeker ons aanbod Abena bed onderleggers.

Waarom een bed onderlegger gebruiken?

Bedonderleggers worden veelal gebruikt bij personen met incontinentie. In dit geval dienen ze als extra beschermingsmaatregel om de ondergrond te beschermen, of dat nu een bed of een zetel is. Het gebruik van een onderlegger zorgt ervoor dat de lakens minder vaak bevuild worden, zelfs wanneer er lekkage of een ongelukje voorvalt.

Wanneer een bed onderlegger gebruiken?

Gebruik een bed onderlegger bij personen die incontinentiemateriaal dragen. Bij lichte, matige of zware incontinentie vormt deze onderlegger een extra bescherming. Ook bij stoelgang incontinentie is het een goed idee om de onderlegger te gebruiken om de lakens en matras te beschermen.

U kiest er best voor om een schone bed onderlegger te plaatsen op het moment dat de luier vervangen wordt.

Wasbare bed onderleggers

Wasbare bed onderleggers vormen een beschermlaag die herbruikbaar is. Ze zijn beter voor het milieu en bijzonder comfortabel in gebruik. Deze onderleggers hebben een constructie die gericht is op de efficiënte absorptie van vocht. De bovenste laag is een hydrofobe laag die het vocht snel doorlaat tot in de absorberende kern. Op die manier blijft de bovenlaag lang aangenaam en droog aanvoelen op de huid. De wasbare onderleggers zijn verkrijgbaar als gewone wasbare bed onderlegger, maar ze zijn ook beschikbaar met handvaten of met ondersteek. De afmetingen van deze beschermingslaag zijn 75 x 85 cm, groot genoeg om de breedte van het bed bijna compleet te bedekken.

Wegwerp bed onderleggers

Wegwerp bed onderleggers zijn handig in gebruik. Deze beschermlaag is uitgerust met absorberende korrels die het vocht meteen opnemen en geurtjes neutraliseren. De onderkant heeft een dikke anti-leklaag die ervoor zorgt dat de onderliggende structuur schoon en droog blijft.

Alle wegwerp bed onderleggers zijn ontwikkeld voor eenmalig gebruik. Ze kunnen niet uitgewassen worden.

Bed onderleggers van 60 x 60 of 60 x 90

De wegwerp onderleggers zijn verkrijgbaar in 2 vaak voorkomende formaten. Onderleggers met een breedte van 90 cm bedekken de hele breedte van de matras en zijn aan te raden bij beweeglijke personen. Er zijn ook onderleggers beschikbaar met een breedte van 60 cm, die niet de complete breedte van de matras bedekken. De hoogte van de onderleggers is steeds 60 cm.

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00