bg
Waarom Tomcare? Bestelplatform Blog Contact WEBSHOP AANMELDEN

Verzorgend wassen zonder water

Wassen zonder water of verzorgend wassen is ideaal bij personen die niet makkelijk in de badkamer of in de douche kunnen geraken. Voor deze techniek maak je gebruik van vochtige wegwerp washandjes of reinigingsschuim. Na de wasbeurt hoeft de huid niet afgedroogd of afgespoeld te worden.

Bij Tomcare vind je verschillende producten voor wassen zonder water. Al onze producten zijn geschikt voor gebruik in thuiszorg, maar je kan de producten ook in huis halen om voor een familielid of jezelf te gebruiken.

Kwalitatieve merken voor wassen zonder water

In de webshop van Tomcare vind je verzorgingsproducten van de hoogste kwaliteit. In ons aanbod vind je wegwerp washandjes, verzorgingsdoekjes en reinigingsschuim van topmerken. Zo ben je zeker van een goede verzorging voor ieder huidtype, zowel voor een gezonde als voor een gevoelige of geïrriteerde huid.

Lamiderm Clean biologisch afbreekbare doekjes

De biologisch afbreekbare doekjes van Lamiderm zijn erg geschikt voor de behandeling van zowel gezonde als gevoelige huid. Zowel volwassenen, kinderen als senioren kunnen de doekjes gebruiken voor een aangename reiniging en verzorging van de huid. Deze doekjes zijn voor 99,7% van natuurlijke oorsprong. Ze zijn biologisch afbreekbaar en mogen in het toilet worden doorgespoeld na gebruik. Maar, je kan ze natuurlijk even goed in de vuilbak gooien!

Klinion washandjes en reinigingsdoekjes

In ons assortiment voor wassen zonder water vind je verschillende producten van Klinion terug. Deze washandjes en reinigingsdoekjes zijn geschikt voor verschillende doeleinden. De Klinion washandjes zijn verkrijgbaar in licht geparfumeerde variant en niet geparfumeerde variant. Deze wegwerp vochtige washandjes zijn pH neutraal en kunnen gebruikt worden voor het gelaat, de handen, de huid en weke delen. Van het merk Klinion kan je ook kiezen voor de vochtige reinigingsdoekjes voor een opfrissing tussen wasbeurten door. De reinigingsdoekjes voelen zacht en aangenaam aan en zijn pH neutraal.

Molicare Skin wegwerp washandje met zeep

Molicare Skin washandjes zijn ideaal voor wassen zonder water. Je kan de wegwerp washandjes eventueel opwarmen in de magnetron voordat je ze gebruikt om de huid mee te wassen. Na het wassen, hoef je de huid niet af te spoelen. De verzorgende waslotion in de washandjes zorgt voor een efficiënte reiniging en een goede huidverzorging.

Reinigingsschuim voor verzorgend wassen

Reinigingsschuim wordt gebruikt bij het wassen zonder water. Meestal kies je voor een reinigingsschuim wanneer er een hardnekkige bevuiling ontstaan is. Het reinigingsschuim zorgt voor een aanvullende extra reiniging waar de reinigingsdoekjes en vochtige washandjes tekort schieten.

Bij Tomcare bestel je makkelijk reinigingsschuim van Molicare, Klinion of Skincare. Al onze reinigingsschuim is pH neutraal en geschikt voor een gevoelige huid.

Voordelen van verzorgend wassen zonder water

Verzorgend wassen zonder water is een goede manier om patiënten te verzorgen die niet makkelijk in de badkamer geraken. Wanneer er in bed gewassen wordt, bestaat er de keuze uit verschillende methodes. Zo kan je kiezen om de patiënt te wassen met water en zeep of je kiest voor een verzorgende wasbeurt zonder water. Wassen zonder water biedt voordelen, zowel voor de verzorgde als voor de verzorgende.

Voor de persoon die gewassen wordt

De persoon die gewassen wordt hoeft maar één keer behandeld te worden. De huid wordt overal maar één keer aangeraakt en de patiënt moet dus minder vaak gedraaid en gekeerd worden. Het wassen gaat bovendien ook een heel stuk sneller omdat de huid niet nat wordt en ook niet afgedroogd hoeft te worden.

Daarnaast heeft het wassen zonder water ook voordelen voor personen met een zwakke, geïrriteerde of gevoelige huid. Wassen met water en zeep zorgt makkelijker voor een droge en gevoelige huid. Een wasbeurt met vochtige washandjes of reinigingsschuim is minder belastend voor de huid.

Voor de verzorger

Ook de verzorger heeft baat bij een wasbeurt zonder water en zeep. Je bent minder lang bezig met de wasbeurt en je moet de patiënt minder vaak draaien en keren. Het is dus veel minder belastend voor de rug.

Daarnaast heb je ook minder werk met de voorbereiding op de wasbeurt. Je hoeft geen water te voorzien en je hebt maar een beperkt aantal producten nodig. De wasbeurt houdt maar één handeling in en je gebruikt maar één product!

Wassen zonder water is goed voor de huid

Wassen zonder water is minder belastend voor de huid, zeker wanneer die huid al gevoelig of geïrriteerd is. De wasproducten zijn pH neutraal en hypoallergeen. Daardoor irriteren ze de huid niet.

Bovendien is een wasbeurt met water en zeep behoorlijk belastend voor de huid. Water en zeep zorgen voor een heuse aanval op de huid, zeker bij personen met een gevoelige of geïrriteerde huid. Een verzorging met de zachte waslotion die verwerkt is in de vochtige washandjes voedt en verzorgt de huid.

Producten wassen zonder water kopen

In de webshop van Tomcare vind je allerlei producten voor thuiszorg of mantelzorg. Ben jij op zoek naar verzorgingsproducten van hoge kwaliteit om een goede verzorging toe te dienen bij je patiënten of familieleden? Dan vind je bij Tomcare ongetwijfeld de perfecte producten voor die zorg.

Bekijk op deze pagina de verschillende manieren om de huid te wassen zonder water.

box

SNELLE EN DISCRETE

VERZENDING

clock

TELEFONISCH BESTELLEN?

+32 (0) 53 39 38 97

quality

KWALITEIT

AAN DE BESTE PRIJS

box

GRATIS VERZENDING

BELGIE: Vanaf €50.00
NEDERLAND: Vanaf €70.00