Echte Verhalen

Incontinent na beroerte

Incontinent na beroerte

Ons pa kreeg een jaar of drie geleden een beroerte. Dat was enorm schrikken. Van de eens zo levendige man was slechts een schim over. Met alle gevolgen vandien natuurlijk. De slaapkamer boven moesten we naar beneden verhuizen, want hij kon de trap niet meer op.

Lees meer
Ongeval urineverlies, zenuwbeschadiging blaas urineverlies

Incontinent na motorongeval

Ik ben een man van 48, gelukkig getrouwd en heb twee kinderen van 13 en 19. Twee jaar geleden heb ik een zwaar motorongeval gehad en heb daardoor een zenuwbeschadiging opgelopen. Het gevolg: ik ben volledig incontinent. 

Lees meer
prostaat urineverlies, prostaatkanker incontinent, prostaatkanker urineverlies

Incontinent na prostaatkanker

De dokter verwittigde me wel dat ik na mijn operatie urineverlies kon ondervinden, maar ik had nooit gedacht dat het zo erg zou zijn. Ik dacht dat ik het ergste wel gehad had: prostaatkanker. Geen pretje om dat te horen te krijgen op je 60ste.

Lees meer
urineverlies bij menopauze

Urineverlies bij menopauze

Urineverlies leek voor mij altijd een ver-van-mijn-bedshow. Tot ik er zelf mee te maken kreeg. Ja, ik wist dat er “oplossingen” voor bestonden. De reclame van je-weet-wel-welk-merk zag ik dagelijks passeren op tv. Die verdomde gelukkige vrouwen in dat spotje, vervloekt heb ik ze. Hoe kan je nu zo stralend door het leven gaan als het daar vanonder maar blijft lekken? Dat kan toch gewoon niet?!

Lees meer

Laatste Nieuws.

Urineverlies kan ook mannen treffen

Urineverlies kan ook mannen treffen

06 februari 2018

Urineverlies komt relatief vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Toch worden ook die laatsten niet gespaard: zo’n 10 % van...

Lees meer
Hoe ontsnap ik aan de griep?

Hoe ontsnap ik aan de griep?

26 januari 2018

Vroeg of laat is het elke winter weer zover: dan palmt een griepepidemie het land in. Gelukkig kan je mits wat...

Lees meer
5 tips voor handhygiëne in de zorg

5 tips voor handhygiëne in de zorg

10 januari 2018

Verzorg jij andere mensen als mantelzorger of professional ? Dan is een goede handhygiëne cruciaal voor verzorgende én...

Lees meer

Klantgetuigenissen

Thijs Sophie

Ik ervaar de samenwerking met Tomcare als zeer positief. Een zeer goede prijs /kwaliteit verhouding en een heel snelle levering. Tom adviseert u zeer goed bij het zoeken naar het best geschikte incontinentiemateriaal.
Thijs Sophie
Zelfstandig thuisverpleegkundige