Incontinentiemateriaal

Eén van de mogelijke oplossingen bij incontinentie of ongewild urineverlies is het gebruik van incontinentiematerialen. Er bestaan vele soorten incontinentiemateriaal, en vaak wordt het ook nog eens voor een deel terugbetaald door uw ziekenfonds!

Welke incontinentiematerialen bestaan er zoal?

Verbanden voor lichte incontinentie

Deze verbanden zijn vooral geschikt voor druppelincontinentie, dus de problemen waarbij er sprake is van een heel klein volume urineverlies. Verder zijn ze ook geschikt voor lichte druppelincontinentie bij inspanningen zoals het sporten. De verbanden die gebruikt worden voor het sporten hebben vaak dan extra brede kleefstrips, voor een extra veilig gevoel. Deze verbanden voor lichte incontinentie kan je gebruiken in het normale ondergoed.

Optrekbroekjes

Optrekbroekjes worden meestal gebruikt bij mobiele personen met een licht urineverlies of stoelgangincontinentie. Afhankelijk van het type kunne ze ook gebruikt worden voor een iets zwaarder urineverlies of stoelgangincontinentie. De optrekbroekjes worden gedragen zoals een normale slip. De optrekbroekjes worden het meest gebruikt in een thuiszorgsituatie en zijn makkelijk verwijderbaar zijn in bed.

Inlegluiers

De inlegluiers worden meestal gebruikt in combinatie met een netbroekje. De inlegluiers zijn voorzien van elastiek aan de buitenzijde, zodat er zeker geen lekjes ontstaan. De beschermluiers zijn anatomisch gevormd, zodat ze voorzien zijn van een goede pasvorm. Je kan de inlegluiers ook kopen in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de nodige bescherming tegen incontinentie.

Netbroekjes

Netbroekjes zijn elastisch aansluitende broekjes die gebruikt worden om inlegluiers op een goede plaats te houden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je altijd van een uitstekende pasvorm voorzien bent.

Onderleggers

Onderleggers worden gebruikt in bijvoorbeeld de zetel of bed. De bovenzijde is gemaakt van absorberende materialen, en de onderkant van een griplaag, zodat deze niet kan verschuiven. Zo voorkom je dat indien er bijvoorbeeld lekjes zijn met andere incontinentiematerialen, deze meteen de zetel of het bed vuil maken.

Kleefluiers

Kleefluiers zijn geschikt voor matige tot zware incontinentieproblemen, voor zowel urine als stoelgang. De luiers zijn te kleven zodat ze gedragen kunnen worden vergelijkbaar met een broekje. De luiers zijn meestal voorzien van pH neutralisators om irritaties en geurtjes te vermijden. Daarnaast is er ook een gebogen antilek randje, om lekken zeker te vermijden. De kleefluiers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, naargelang de behoefte. Hierdoor wordt een perfecte pasvorm gegarandeerd.


Bij TomCare hebben we veel ervaring met incontinentiematerialen. Op onze webshop kan je deze steeds terugvinden. Indien je meer informatie wilt over een van onze producten of een advies naar aanschaf, aarzel dan niet om ons te contacteren!


Contacteer Tomcare BVBA!

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend meer info? Dat kan via het telefoonnummer 053 39 38 97 of via het e-mailadres info@tomcare.be. U kan uiteraard ook onderstaand formulier invullen.